Culpă comună. Proprietarul mașinii parcate nu este mulțumit de valoarea oferită de asigurător și spune că mă dă în judecată. Poate obține diferența de la mine?
Buna, as dori daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o chestiune. am acrosat o masina parcat in curba pe strada, eu venind pe de o strada ingusta unde am virat la dreapta si am atins bara masinii.
la asigurari s-a dat culpa comuna. proprietarul masinii parcate nu este multumit de valoarea (jumatate) oferita de asigurator( culpa comuna) si ma ameninta ca ma da in judecata. Mentionez ca masini cu care l-am acrosat este de serviciu, adica pe firma.
se poate sa ma actioneze in judecata ca persoana fizica?
va multumesc.
Pentru ca sa fie incadrata in culpa comuna evenimentul in care ati fost implicata trebuie sa indeplineasca, in cazul Dvs.,cumulatv urmatoarele conditii:
- Autoturismul sa stationeze la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei
- Pozitia in care stationa autoturismul sa faca imposibila incadrarea autorismului pe care il conduceati intr-un viraj corect.in functie de topografia intersectiei
In caz contrar, in functie de elemetele din teren trebuie analizata posibilitatea virarii la dreapta fara sa se produca contact intre cele doua autoturise/
ing. Ioan Ciobanu