avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturile de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturile de autor

Buna ziua.

Luam urmatorul exemplu: un artist are o piesa intitulata "X" (x fiind orice titlu de piesa, un joc de cuvinte, sa spunem) si vinde produse avand avand pe ele titlul piesei. Eu pot folosii titlul piesei, adica "X", pentru un proiect/blog, fara ca artistul sa am probleme cu artistul respectiv?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Produse second-hand, cum se pot vinde legal? drlobes drlobes Produse second-hand, cum se pot vinde legal? Pot cumpara/am acces la mai multe produse second-hand de calitate, problema este ca achizitia s-ar face din ... (vezi toată discuția)
Inlocuire piese laptop fara garantie anamaria1234 anamaria1234 Buna tuturor, Recent am varsat lichid pe laptopul meu si l-am dus imediat la servicceul autorizat X din Bucuresti. Acestia mi-au comunicat ca anumite ... (vezi toată discuția)
Amenintat ca depune plangere Gabivasile Gabivasile Buna seara, Am un anunt pe olx.ro care suna in felul urmator ,,Vand,schimb Iphone 4 copie pt piese,nu are placa de baza,telefonul a ajuns la mine in urma ... (vezi toată discuția)