avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinare

Ce se intampla daca reclamantul nu a primit o copie dupa intampinarea depusa de parat?prima data a amanat procesul,o sa ii de-a de la arhiva o copie oricand va merge sau doar judecatorului ii poate cere in ziua cand are termen?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: btg , utilizator 13:11, 5 Decembrie 2011
Va lua la cunostinta de intampinarea depusa de parat , in sedinta , la termen. Stiti sigur ca a depus intampinare? E posibil sa o depuna si la termen, nimic nu este exclus.
Acum ceea ce legea ne obliga sa avem in vedere este faptul ca a fost realizata citarea cu o copie de pe intampinare sau nu.
Adica ... daca la dosar au fost suficiente exemplare si in cuprinsul citatiei este consemnat ca citatia a fost comunicata insotita de comunicare atunci ... e mai putin relevant ca el sustine ca nu a primit-o. -sigur exceptand situatiile in care face dovada ca si-a schimbat domiciliul-.
Alta este situatia in care nu au fost depuse suficiente copiii la dosarul cauzei si necomunicarea acesteia s-a datorat lipsei copiilor de pe intampinare.
Cea de a doua intrebare viseaza situatia in care intampinarea este depusa deja la dosarul cauzei.
Sigur .... in aceasta ipoteza partea poate merge oricand la arhiva sa solicite o copie de pe intampinare si i se va comunica nefiind necesar ca intampinarea sa fie comunicata doar in sedinta publica.
De altfel, e chiar recomandabil sa ia o copie de pe aceasta intampinare daca ea a fost deja depusa la dosarul cauzei la termenul trecut .. parerea mea fiiind ca instanta nu va da un alt termen pentru a lua cunostinta de aceasta -daca ea era deja depusa la dosar la termenul anterior- asa cum sustineti dvs.
Poate sa o citeasca in arhiva sau poate face copie dupa ea.
Daca intampinarea este depusa intr-un termen legal, s-ar putea sa nu mai beneficieze de un termen pentru a lua la cunostinta de ea.

Ups, am raspuns in acelasi timp!
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
La urmatorul termen de judecata va solicita instantei de judecata o copie de pe intampinarea depusa de parat/parata.
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Necomunicare intampinare btg btg Buna ziua! Va rugam sa ne ajutati in aflarea unei solutii: daca am depus cerere de emitere a somatiei de plata, iar debitorul a depus la primul termen ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Intampinare peraspera peraspera Va rog sa ma lamuriti: Pe 18.03 s-au depus inscrisuri de partea adversa (intimata)...citez din incheiere: \"Prin Serviciul Registratura, intimata a depus ... (vezi toată discuția)