avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sindicat.contract de mandat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sindicat.contract de mandat

Liderul unui sindicat a incheiat un contract de mandat cu un avocat pentru un proces.
Precizez ca liderul nu si-a facut inscrierea in registrul special la Judecatorie dupa ce a fost ales.
In calitate de parat pot ridica exceptia lipsei de calitate procesuala a avocatului, invocand nulitatea contractului de mandat fata de teri? (acesta nefiind opozabil terilor datorita neinscrierii liderului nou ales la judecatorie)
Care ar putea fi temeiul juridic?
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 10:12, 17 Ianuarie 2012
daca exista reglementare legala prin care, faptul ca liderul de sindicat nu si-a inscris numirea sa in registrul special, anuleaza acest mandat al sau, atunci puteti ridica exceptia lipsei calitatii de reprezentant al sindicatului si implicit lipsa calitatii de mandatar al avocatului respectiv, mandatat de o persoana a carui mandat este nul...
Legea 62/2011
Art. 20
(1) Organizatiile sindicale sunt obligate sa aduca la cunostinta judecatoriei sau a Tribunalului Municipiului Bucuresti, dupa caz, unde s-au inregistrat, in termen de 30 de zile, orice modificare ulterioara a statutului, precum si orice schimbare in componenta organului de conducere.
(2) Instanta prevazuta la alin. (1) este obligata sa mentioneze in registrul special al sindicatelor, prevazut la art. 17 alin. (1), modificarile din statut, precum si schimbarile din componenta organului de conducere al organizatiei sindicale.
(3) Cererea privind modificarea statutelor si/sau a componentei organelor de conducere ale organizatiilor sindicale va fi insotita de urmatoarele documente, in doua exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagina de catre imputernicitul special desemnat de organul de conducere:
a) procesul-verbal al sedintei statutare a organului abilitat sa hotarasca modificarea statutului si/sau a componentei organelor de conducere;
b) copie a hotararii judecatoresti de dobandire a personalitatii juridice si copie a ultimei hotarari judecatoresti de modificare a statutului sau a componentei organelor de conducere, dupa caz;
c) statutul, in forma modificata;
d) lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul si profesiunea/functia.

Deci liderul de sindicat nu s-a conformat prevederilor art.20 alin.1, iar in opinia mea contractul de mandat este valabil numai intre el si avocat, neputand fi opozabil tertilor, in cazul de fata ,in cadrul unui proces.Este corecta interpretarea mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat andonik andonik Dupa alegeri pentru lider sindicat a fost ales un alt lider, ce trebuie facut in continuare? Inregistrare la tribunal? Cine trebuie sa faca instiintarea la ... (vezi toată discuția)
Functii/proceduri obligatorii in cadrul sindicatului Radamante Radamante 1.Constituia Romaniei precizeaza ca:\\\\"Art. 9-Sindicatele, patronatele şi asociaţiile profesionale se constituie şi îşi desfăşoară activitatea ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatie. yullian yullian Ma numesc Roscaneanu Ilie si fiind consilier in Consiliul Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia,organ de conducere,decizie si coordonare a activitatii a ... (vezi toată discuția)