avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care este sanctiunea pentru sediu expirat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care este sanctiunea pentru sediu expirat

Care este sanctiunea pentru ca mi-a expirat contractul de inchiriere la un sediu de societate si nu l-am prelungit?:O



Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 23:50, 3 Noiembrie 2009

Art. 237. - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
...
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;
Pana la aplicarea art. 237, ai putea fi amendat cf. 44 si urmatoarele din Legea 26/1990 pentru ca nu ai inregistrat la ORC prelungirea contractului de inchiriere.
Eu unul am fost in aceasta situatie, dar nu am primit amenda.
De aia am spus ca ai putea fi amendat
Prelungeste durata sediului, repede, sa nu ti se aplice art.237!
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Dizolvarea societatii #-o
Eu sper ca este vorba de o omisiune si ca nu te afli in situatiile de la 237 al.1 lit.c
Am fost in situatia asta. RC a instiinta mai intai banca si m-am trezit cu contul blocat la firma. Uitasem de prelungirea contractului de comodat de cam 1 an. Am facut prelungire la de comodat si l-am depus la RC. N-am platit amenda si nu au comentat ca a fost depus ulterior. Succes!

Alte discuții în legătură

Contract sediu expirat. Imparatul Imparatul Am uitat sa prelungesc sediul contractul de inchiriere al sediului si m-am trezit ca sunt dat in judecata pentru dizolvare societate pentru art. 237 alin 1 ... (vezi toată discuția)
Contract comodat reziliat fsloft fsloft Hello Am o societ comerciala, 2 asociati, eu st si administrator. Ce se intampla in momentul in care contractul de comodat (unde este si sediul social al ... (vezi toată discuția)
Radiere societate comerciala cluj_06 cluj_06 Dorim radierea unei S. Com. Este posibila radierea de catre Registrul Comertului a unei Societati Comerciale daca nu a depus bilantul in 3 ani la rand, exista ... (vezi toată discuția)