avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere restantă. Se pot scădea din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere restantă. Se pot scădea din sumă costul scutecelor și al laptelui praf?

Buna ziua! Am divorțat în iunie 2018. În hotărâre este specificat că trebuie sa-mi dea retroactiv pensie alimentară, începând cu februarie 2018. În această perioadă tatăl copilului i-a dat pampers si lapte praf. Acum el vrea sa scada din pensia retroactiva facturile la pampersi si lapte praf. Este corect asa, sau trebuie sa-mi dea pensia alimentara×4?
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:14, 29 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Legal este dar moral ....
Daca atat il duce mintea si sufletul ... nu-i puteti cere mai mult.
Solicitati sa va prezinte bonurile pentru sumele achitate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca instanta asa a dispus, trebuie sa respecte exact hotararea. Daca dorea sa scada acesti bani, facea aceste cereri si probe in fata instantei.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati facut un copil ca sa luati bani de la tatal lui...mai bine va purtati ok cu tatal copilului si va poate achita mai mult decat pensia, ganditi-va binele copilului e mai important de ura dvs asupra lui?

O sa l executati pe 2 luni de pensie cat e pensia 300 500 ron?el vine si spune ca a adus lapte si pampers de banii astia si o sa pierdeti, caci moral poate sa ceara pensia in natura si apoi o sa va para rau?!
Buna ziua! In primul rand nu stiu unde s-a observat ura pentru tatăl copilului si poate ca ar fi trebuit el sa se poarte frumos cu mine, dumneavoastră nu aveti de unde stii ce s-a întâmplat si nu e cazul.
In al doilea rand, copilul nu l-am facut singura, iar el trebuie sa fie responsabil de acest copil.
În al treilea rând, am posibilitatea sa cresc copilul singură, nu banii sunt o problema, dar el ca tata, care își iubește copilul trebuie sa-l sprijine si sa se implice in cresterea lui. Eu am cheltuit mai mult de 1/4 din salariul meu pentru copil, dar nu încep să flutur 2 facturi si sa ma bat in piept pentru acest lucru.
Probabil că ar trebui să scadă si mașinuța pe care i-a luat-o de ziua lui si batonul de cereale pe care l-a mâncat atunci când l-a luat la plimbare si eventual si benzina, ca l-a plimbat cu masina. Dacă asta înseamnă să fii părinte, din punctul dumneavoastră de vedere, n-am ce să mai zic.
Si mai presus de orice, am adresat această întrebare pentru a sti cum este legal, sa stiu ce am de facut.
O zi frumoasa!
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, daca ce a cumparat copilului pampers si lapte face cat pensia ,dvs il puteti executa el face o mica contestatie si va dovedeste ca a achitat pensia in natura si moral si legal putrti pierde.
Vedeti ca ambitiile acestea si rautatile sunt penalizate de judecatori.
DACA are pensie de 1000 ron si a cheltuit 200 ron pe luna aveti dreptate, daca pensia e 300 ron si a cumparat copilului de 300 ron moral nu aveti dreptate.si legal la fel.
Depinde cat are pensie de platit si de cat a cumparat pe luna papers lapte etc.
Deci cat e pensia si de cat a cumparat pe luna?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pump pump Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie alimentara pt un minor. N am fost casatoriti, am convenit 300ron dar salariul lui este undeva la 2000 plus ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatălui! cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu? Crz5 Crz5 Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna copil Marcelpascu Marcelpascu Buna ziua , am un copil dintr-o relatie si am recunoscut copilul in certificat,de la un timp nu ma mai lasa sa vad copilul desi platesc pensie alimentara si il ... (vezi toată discuția)