avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scurgere ape pluviale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scurgere ape pluviale

Buna ziua,
Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale.
Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. Intre noi este un gard de beton inalt de vreo 15cm. Vecinul din jos de mine are grad de beton inalt de vreo 25-30cm.
Problema apare cand ploua, toata apa de pe strada se strange la mine in curte(din cauza inclinatiei terenului si diferenta de nivel), apa se aduna la mine si dupa trece peste gard la vecinul si ii inunda beciul. Am incercat pe cale amiabila sa gasim o rezolvare dar nimic. Eu neavand gard, acuma imi fac proiect si avize etc. Nu pot face nimic sa impiedic apa sa nu ajunga la mine/la vecinul. Vecinul ma ameninta si imi zice sa il despagubesc. Ce se poate face in situatia de fata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:53, 17 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Vecinul egeaba va ameninta ca nu e ina dumneavoastra.
Probleme de scurgeri cred ca puteti rezolva cu un inginer care sa va ajute.
Buna,
Asta incerc si eu sa ii zic. Dar dansul nu vrea sa ma asculte. I-am propus mai multe variante, cum ar fi:
- inaltare gard urmand sa imi ridic nivelul pamantului deasupra drumului, astfel apa nu mai ajunge la mine in curte rezultand in cele din urma nu mai ajunge la el. Urmand ca eu sa dirijez scurgerea de la burlane catre drum,si de pe drum in santul de la capatul strazii (25 metri)
- sau asteapta pana in rezolv cu hartiile sa imi fac gard.
Zona ii un cartier de case nou construite si pe drumul de servitute nu este sant, vecinii de mai sus toti si-au scos scurgerea de la burlane pe drum.
Dar din pacate nu am cu cine. A facut scandal mare pentru ca au ajuns cateva fire de iarba in curtea lui dupa ce am tuns iarba.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
VladMasalar, utilizator
Situatia nu se poate rezolva individual, numai prin construirea canalizarii pentru ape pluviale in toata zona, avandu-se in vedere drumul de acces/ toate caile de circulatie.
Solicitati impreuna cu toti vecinii din zona, primariei, in scris, cu nr.de inregistrare/ data sa extinda canalizarea pluviala in zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaltare curtea casei miriam2014 miriam2014 Buna ziua, am inaltat curtea casei pentru a o aduce la nivelul strazii si a impiedica astfel scurgerea apei din strada in curte. Acum, vecinul din dreapta ma ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)
Magazie construita la limita dintre proprietati fara acordul vecinului+ scurgere apa din precipitatii pe terenul vecin Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: detin un teren construibil, de care nu m-am putut ocupa timp de un numar de ani. Initial am ... (vezi toată discuția)