avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infiltrare apa hazna pe terenul meu.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infiltrare apa hazna pe terenul meu.

Buna ziua,
De aproape un an am achizitionat un imobil.
Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la limita de proprietate, in dreptul casei vecinului, casa ce se gaseste la 1 metru si ceva, max 1 metru jumatate distanta fata de gardul comun. Sunt convins ca apa se infiltreaza din sistemul vecinului de evacuare a apelor menajere, care , cel mai probabil nu corespunde din punct de vedere tehnic.
In cazul in care ma lovesc de necooperarea vecinului, ce actiuni ar trebui sa intreprind? Caror autoritati ar trebui sa ma adresez/sesizez cu sanse de reusita? Primaria locala nu cred ca m-ar ajuta , mai ales ca vecinul are casa construita fara autorizatie de constructie , in intelegere cu cineva din Primarie.. In plus, apa de pe acoperisul dumnealui se scurge nestingherita tot pe terenul meu, casa dansului nefiind prevazuta cu burlane de streasina colectoare si parazapezi.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Sesizati oficial autoritatea de sanatate publica,garda de mediu
Daca aveti certitudinea ca edificiul este executat fara existenta formalitatilor legale ,puteti sesiza oficial inspectoratul de stat in constructii
Intai va adresati vecinului pentru remediere, apoi faceti adresa la Mediu, Primarie etc.
Nu inteleg daca e la 1-1,5 metri casa, cum se scurge apa de pe streasina la dv. pe proprietate?
AVLIL a scris:Nu inteleg daca e la 1-1,5 metri casa, cum se scurge apa de pe streasina la dv. pe proprietate?

Conditionat de inaltimea acoperisului,de unghiul dintre cele 2 laturi ale acoperisului,de capacitatea sistemului de preluare apa de pe acoperis,exista posibilitatea ca in cazul ploilor abundente,sistemul de preluare apa sa nu mai poata prelua intreaga cantitate de apa si atunci o parte din apa de pe acoperis sa se reverse peste sistemul de burlane
Daca unghiul acoperisului este mic apa cade mai aproape de cladire,daca unghiul este mare,apa adunata pe acoperis se revarsa mai departe de casa

Nu are sistem de colectare a apei pe acoperis vecinul.
Tehnic si legal, picatura streasinii nu poate sa se scurga pe terenul vecinului daca nu atarna deasupra proprietatii vecinului.
Totusi, in cazul de fata, vreu sa inteleg daca e vorba despre picatura streasinii sau de alt mod in care apele pluviale ajung la om pe proprietate.
Sarut mana mult, ynocentta, pentru interventie! Ati intuit corect. La cantitati mari de apa de ploaie raportate la perioada de timp, apa cade pe proprietatea subsemnatului. La ploi linistite, apa cade pe proprietatea dansului , la o distanta de maxim 10 cm de gardul comun(gard de plasa).

Multumesc pentru raspuns, dna avocat! Picatura streasinii ajunge in curtea mea la ploi mai insemnate cantitativ. Altfel, apa cade pe prorietatea vecinului la mica distanta de gardul despartitor(max 10 cm), de unde se scurge pe prorietatea mea, printre gardul de sarma ce ne desparte, dumnealui avand un trotuar din beton, turnat pe toata lungimea casei, cu inclinatie spre terenul meu. Trotuarul este turnat aproape pana la limita proprietatii.
Casa vecinului este P+M , avand acoperisul cu panta cea mare spre mine, inclinat aproximativ 45 grd. Dimensiunile acoperisului , aprox 11/7 (m)
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Acoperisul vecinului depaseste linia de hotar mishu1981 mishu1981 Buna ziua, Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:[i]Tot proprietarul este dator a-si face streasina ... (vezi toată discuția)