avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inaltare curtea casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inaltare curtea casei

Buna ziua, am inaltat curtea casei pentru a o aduce la nivelul strazii si a impiedica astfel scurgerea apei din strada in curte. Acum, vecinul din dreapta ma reclama ca apa de la el nu se mai poate scurge la mine in curte si ca apa de ploaie de la mine se scurge la el. Dar el are 2 burlane ce sunt indreptate direct spre curtea mea. Mentionez ca el si-a amenajat curtea cu cca 3 ani inaintea mea dar nu a tinut cont de nivelul strazii. Acum pretinde sa fac eu un parapet care sa interzica asa zisa scurgere de apa de ploaie de la mine la el, desi eu am burlanul prelungit cu o teava pe pamant si orientat spre terenul meu din spatele casei tocmai ca sa nu curga spre vecin. Eu consider ca de fapt vecinul vrea sa ma oblige sa construiesc eu un gard de beton in locul celui provizoriu din plasa de metal construit de el. Obiceiul locului este insa ca el sa construiasca acest gard definitiv. Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: miriam2014 , utilizator 15:12, 23 Iunie 2014
miriam2014 a scris:
Obiceiul locului este insa ca el sa construiasca acest gard definitiv. Ce ma sfatuiti sa fac ?

Ce sa faceti? Sa va intelegeti cu vecinul este cel mai bine, dat fiind ca sunteti vecini !!
Daca obiceiul este ca el trebuie sa il construiasca sa il construiasca el.
Daca gardul este intre dvs. trebuie sa il construiti amandoi.
Daca nu, va indreptati amandoi in regres asupra primariei ca nu a prevazut pe strada sant de colectare si dirijare a apelor pluviale si gata ... sa plateasca primarul, ca de asta l-ati ales !!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
trandafir2, moderator
Din pacate cu vecinul nu ne putem intelege pentru ca toate discutiile eu stiu ca trebuie sa fie civilizate iar el nu stie decat cuvinte ca : citez"prostule, idiotule, nebunule, imputitule, retardatule,etc".
Pe mine ma intereseaza: de partea cui este dreptatea ?
In cazul dvs. "dreptatea" daca nu o gasiti prin acordul partilor la mediator, o veti gasi in instanta prin aplicarea regulilor de drept comun.
P.S. nu se poate emite aici pe forum parerea asupra "dreptatii" caci sunt multe elemente de luat in calcul si analizat. Pare simplu dar nu este, aduceti un avocat la fata locului ca sa ii prezentati faptele juridice si actele juridice.
Va multumesc mult pentru raspuns. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am mostenit casa parintilor mei, construita in anii ... Rodica N Rodica N Buna seara. Am mostenit casa parintilor mei, construita in anii 1966. Gardul dinspre strada este construit pe soclu din beton, cu stalpi din beton, ... (vezi toată discuția)
Scurgere streasina pe terenul nostru nicolae_bucur nicolae_bucur Buna ziua, In spatele casei bunicii mele, a fost construita o casa cu etaj, mai mare ca inaltime decat casa bunicii. Streasina acelei case este deasupra ... (vezi toată discuția)