avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte

Buna ziua,am si eu o mare dilema.Pe scurt,fostul meu vecin din spatele casei mele si-a vandut in anul 1986 casa in suprafata de 73mp cu trecerea terenului in suprafata de 215mp in favoarea Statului Roman,iar dobanditorii,adica cumparatorii au primit cota parte de 100/215 din teren,urmand a fi despagubiti conform tarifului de la acea vreme,platind totodata 1 leu/mp impozit.La primarie figureaza cu teren(curte) in supraf.de 120mp si teren arabil in supraf.de 95 mp(pe care nu l-au cumparat deoarece primaria a edificat pe acel arabil un bloc,iar fostul proprietar a fost despagut cu 2 lei),iar in cf detin 215mp curte,dobanditi prin Ordinul Prefectului in anul 2006,prin transformarea acelui arabil in curte.Acum vin si-mi spun ca o parte din curtea lor se afla la mine sub casa si-mi cer sa tai casa sa le eliberez terenul.Mentionez ca parintii mei au cumparat in anul 1959 o casa cu teren in supraf.de 221mp.Casa avea si are si acum streasina in spate,doar gardul care era la cativa cm dincolo de streasina s-a demolat.Noii proprietari nu mai recunosc ca acea portiune din spatele casei mele aflata sub streasina imi apartine si pe care platesc taxe si impozite. As aprecia foarte mult daca m-ati ajuta cu un raspuns,as vrea sa stiu ce pot sa fac.Multumesc din suflet.

Alte discuții în legătură

Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)
Ordin al prefectului apeiron2 apeiron2 As dori sa intreb cand si in ce conditii se emite OARDINUL PREFECTULUI? (vezi toată discuția)