avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcarea dreptului de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcarea dreptului de abitatie

Buna ziua,

Care este procedura legala pe care trebuie sa o urmez in urmatoarea situatie: am locuit cu sotul si cumnatul meu in apartamentul mostenit de la parintii lor. Acesta a fost renovat partial de catre mine si sotul meu. Dupa 6 luni de la moartea sotului, in urma faptului ca am luat anumite bunuri pe care le-am dobandit in timpul casatoriei, mi-a fost schimbata yala la apartament si nu mai pot intra in el. Mentionez ca am acolo toate celelalte bunuri la care nu mai am acces. In urma succesiunii dupa sotul meu, am fost informata de catre notar ca partea mea din imobil va fi jumatate din jumatatea sotului meu, insa aceasta nu a fost inca finalizata. Ce pot face in situatia in care am nevoie de anumite bunuri (imbracaminte) din aparatament?

Alte discuții în legătură

Bună ziua! după decesul socrului,a soției și a soacrei (în ... Tudor63 Tudor63 Bună ziua! După decesul socrului,a soției și a soacrei (în aceasta ordine și în mai puțin de 1 an) mi s-a interzis accesul în curte și casa (lanț ... (vezi toată discuția)
Succesiune Roxana212 Roxana212 Buna seara! As dori anumite informații, sora mea din pacate a decedat acum 3 luni, din nefericire nu a putut avea copiii , intrebarea me este daca eu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)