avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU ODIHNA

Buna ziua asi dori o lamurire in cazul acordarii concediului de odihna pentru angajat cu cumul de functii in aceesi unitate si in alta unitate. La functia unde cumuleaza se acorda concediu de odihna platit? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sofronieroxana , utilizator 15:24, 20 Iunie 2018
Despre ce sector de activitate este vorba, bugetar sau privat?
bugetar
HG 250/1992
art.3
(1) Salariații care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma întreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihnă platit numai de la unitatea în care au functia de baza. Unitatea în care salariații cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate.

(2) Salariații care sunt incadrati cu jumătate de norma la doua unități au dreptul la concediu de odihnă la ambele unități, proportional cu timpul lucrat.

(3) Salariații care cumuleaza, la unități diferite, fractiuni de norma care depasesc o norma întreaga, își aleg unitatile de la care beneficiaza de concediu de odihnă, în asa fel incit drepturile cuvenite potrivit acestuia sa nu depășească pe cele cuvenite salariatilor incadrati cu o norma întreaga.
va multumesc,zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C odihna divele divele salaritat angajat cu cumul la o institutie bugetara, poate beneficia de concediu de odihna la institutia unde face cumulul ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cf hg 250/1992 Camelia Bianca Camelia Bianca Buna ziua, Va rog frumos daca poate sa-mi raspunda cineva la urmatoarea dilema: O persoana angajata intr-o institutie publica, este nominalizata in echipa de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la doua locuri de munca jombi jombi Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti daca un angajat care lucreaza la o scoala si la un spital poate beneficia de concediu de odihna la ambele locuri de ... (vezi toată discuția)