avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna la doua locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna la doua locuri de munca

Buna seara,
Va rog frumos sa imi spuneti daca un angajat care lucreaza la o scoala si la un spital poate beneficia de concediu de odihna la ambele locuri de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 27 Ianuarie 2015
Da. Dreptul la concediul de odihna este un drept la care angajatul sau angajatorul nu pot renunta.
Aveti grija ca este vorba despre sectorul bugetar , unde exista prevederi speciale.

HG 250/1992
Art. 3
(1) Salariaţii care îndeplinesc prin cumul, pe lângă funcţia de bază, cu o normă întreagă, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihnă plătit numai de la unitatea în care au funcţia de bază. Unitatea în care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealaltă unitate.

(2) Salariaţii care sunt încadraţi cu jumătate de normă la două unităţi au dreptul la concediu de odihnă la ambele unităţi, proporţional cu timpul lucrat.

(3) Salariaţii care cumulează, la unităţi diferite, fracţiuni de normă care depăşesc o normă întreagă, îşi aleg unităţile de la care beneficiază de concediu de odihnă, în aşa fel încât drepturile cuvenite potrivit acestuia să nu depăşească pe cele cuvenite salariaţilor încadraţi cu o normă întreagă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C odihna divele divele salaritat angajat cu cumul la o institutie bugetara, poate beneficia de concediu de odihna la institutia unde face cumulul ? (vezi toată discuția)
Concediu odihna sofronieroxana sofronieroxana Buna ziua asi dori o lamurire in cazul acordarii concediului de odihna pentru angajat cu cumul de functii in aceesi unitate si in alta unitate. La functia unde ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)