avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cuplu decedat fără urmași. Cine are dreptul la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cuplu decedat fără urmași. Cine are dreptul la moștenire?

Un unchi și soția ambi decedați fara copii dar unchi cu frați în viață doar unu are dreptul fratele în viață sau și copii frățiilor morți?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a murit mai întâi? Soții au avut testamente reciproce?

Moștenirea primului decedat (și dacă nu a lăsat vreun testament în favoarea soțului rămas în viață ori în favoarea altcuiva) va fi culeasă de: sotul supravietuitor alături de frații/surorile în viață ale defunctului și nepoții de frate/soră predecedați. (copiii fraților morți). Dacă aceste rude nu sunt, atunci la moștenire vin celelalte rude în linie colaterală ale defunctului, până la văr primar. Cota soțului supraviețuitor variază în funcție de rudele cu care vine în concurs la moștenire.

Moștenirea celui de-al doilea decedat va fi culeasă de frații/surorile în viață ale defunctului și nepoții de frate/soră predecedați. (sau, în lipsă acestora, va fi culeasă de celelalte rude până la văr primar, după cum am zis mai sus).

Din expunerea/întrebarea dvs. pare că numai unchiul ar fi avut frați ... (sau n-am înțeles eu bine, din lipsa unor semne de punctuație).
Iar fără ... „ordinea înmormântărilor” și alte amănunte, nu am cum să vă răspund scurt și concret la întrebare, ci doar cu teoria lungă de mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)