avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista institutie autorizata care sa certifice o lista ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista institutie autorizata care sa certifice o lista lunara de cheltuieli ?

Asociatia de propietari se prezinta in instanta (in apel) cu un tabel cu toti propietarii unei scari de bloc/ in care se solicita o anumita suma de bani fara sa fie specificat ce cheltuieli au stat la baza acestei solicitari de plata.
As dori sa cunosc o institutie care poate sa certifice legal (contra cost) daca acest tabel este comform cu legea 230/2007.
Cel mai recent răspuns: SCLIPEINICU , utilizator 08:33, 26 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista:
Pe data de 24.11.2017, Ministrul finantelor de atunci a emis Ordinul nr. 3103/2017 prin care se inlocuieste vechiul ordin nr. 1969/2007.

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.969/2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 846 şi 846 bis din 10 decembrie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orice alte dispoziţii contrare prezentului ordin.

Acest nou Ordin se refera , desigur si la activitatea asociatiilor de locatari / proprietari, are un continut bogat - 157 pagini. Descarcati-l in calculator si sa fiti cu bagare de seama!
La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.969/2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 846 şi 846 bis din 10 decembrie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orice alte
dispoziţii contrare prezentului ordin.


Lectura placuta!
Va multumesc Domnule Adam Grecu pentru sfatul dat/insa marturisesc ca am prins frica fata de justitie. Prima instanta a dat castig de cauza reclamantei (asociatiei) fara probe la dosar.
In apel /la a treia infatisare am aflat ca asociatia a depus in ultima zi niste tabele cu sume de bani pe care le solicita/dar nu contin natura cheltuielilor si valoarea lor. Impreuna cu o copie dupa ordinul 3103/2017 si cu cateva certificari ale unor institutii autorizate/care sa arate daca afisarea cheltuielilor este obligatorie sau nu/doresc sa ma prezint la urmatorul termen.Pentru cei ce nu cunosc cazul meu/ii informez ca absolut toate utilitatile sant platite individual de propietari. Multumesc anticipat pentru ori ce sfat care ma poate ajuta.
Cu stima sclipeinicu/0721.336.094
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Introducerea d eliste cu acordul proprietarilor nu constituie temei legal
eventual temei legal poate fi apreciata hotararea adunarii generale care este obligatorie pentru toti proprietarii
Puteti verifica temeinicia si legalitatea sumelor pretinse solicitand expertiza financiar contabila
Adunarea generala a hotatat sa platim 5 lei de persoana pentru cheltuielile asociatiei si 5 lei de apartament pentru un fond de reparatii. Adunarea generala nu a hotarat sa nu se afiseze listele cu cheltuieli. Comisia de cenzori si-a dat demisia pentru ca nu a avut acces la cheltuielile asociatiei.Propietarii au refuzat sa mai plateasca daca administratorul nu justifica banii ceruti.
1..........Aceste liste de cheltuieli nu sant obligatorii ?
2.........Este incalcat vreun drept al propietarului prin neafisarea acestor liste ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum se numeste tzara in care locuiti?
Aveti adunare generala - si ma rog cine si ce se discuta si aproba in AG?
Cine a angajat administratorul? Detine acesta un Atestat de la primarie? A invatat dumnealui ce si cum se administreaza o asociatie de proprietari?
Mergeti la primarie - birou as. prop. - reclamati toate aceste aspecte.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Administratorul care nu este propietar poate sa vina in ag cu 113 imputerniciri? SCLIPEINICU SCLIPEINICU La a doua sedinta a AG,am fost 40 propietari plus administratorul.Tot ce am votat (alegerea CEX,a comisiei de cenzori,etc.).administratorul si inca un ... (vezi toată discuția)
Intrebareraspuns primarie SCLIPEINICU SCLIPEINICU La intrebarea pusa in scris Primariei si anume, de ce asociatia de propietari Condominiul Videle pe care primaria a infiintat-o, nu a afisat niciodata ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)