avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare\Raspuns Primarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

IntrebareRaspuns Primarie

La intrebarea pusa in scris Primariei si anume, de ce asociatia de propietari Condominiul Videle pe care primaria a infiintat-o, nu a afisat niciodata listele lunare de intretinere primaria raspunde in scris: Din trei in trei luni vor fii informari comform art.36 lit.g din legea 230/2007.Nici-un cuvant de liste de intretinere. Taxa lunara pentru cheltuielile asociatiei si a fondului de reparatii este obligatorie. Listele lunare de intretinere nu sant si ele obligatorii?
In conditiile in care proprietarii sunt obligati lunar sa achite cheltuieli care includ inclusiv calcularea si afisarea listelor de intretinere,este netemeinic raspunsul primariei
Listele deintretinere sunt obligatorii pentru ca proprietarii sa fie corect si la timp informati de obligatiile lunare de plata
Mai ales in perioada sezonului rece care atrage costuri majorate fata de perioada verii,este imperios necesar ca lunar sa fie afisate listele de intretinere
Primaria a infiintat asociatia de proprietari,dar presedintele de asociatie este membru proprietar din imobil,acesta ce opinie are fata de aceasta situatie anormala si contrara dispozitiilor in vigoare ?
AG a demis in luna martie 2017 pe presedinte si pe administrator care nu avea atestat .Tot atunci CEX nu a mai fost validat. Din comisia de cenzori propietarii nu a vrut sa faca parte.Cu toate astea ,primaria nu tine cont de hotararea propietarilor si tolereaza in continuare pe fostul administrator si pe fostul presedinte incurajand uzurparea de calitati oficiale. Nu vrea sa renunte la taxa lunara pe care o ia asociatia de la 37 de blocuri. Ce putem face ?
Cereți-le juriștilor Primăriei să dovedească faptul că sumele cerute proprietarilor (mai ales fondurile Asociației) s-au făcut aplicând textul Art. 45 din Legea 230/2007
(1) Anul fiscal al Asociației de Proprietari este anul calendaristic. (2) Înainte de începutul următorului an fiscal şi pentru fiecare an fiscal ce urmează, Comitetul Executiv va pregăti şi va prezenta proprietarilor în Adunarea Generală un Buget Anual de Venituri şi Cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile Asociaţiei de Proprietari, inclusiv fondurile necesare organizării şi funcționării acesteia. (3) Proprietarii membri ai Asociaţiei de Proprietari au obligația să aprobe şi un Fond de Reparații anual, necesar pentru repararea şi îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul Executiv va pregăti şi va prezenta Adunării Generale SUMA ANUALĂ necesară pentru constituirea sau completarea acestui fond ... Plăţile pentru repararea şi îmbunatățirea proprietății comune se vor face din Fondul de Reparaţii.
* H.G. 1588/2007, art.24, alin.(2): „Fondul de Rulment se constituie (...) potrivit hotărârii Adunării Generale a Asociaţiei de Proprietari ...”; Alin.(5): „Asociaţia de Proprietari va constitui un fond pentru repararea părţilor de construcţii/instalaţii aflate în proprietate comună, fond cu perioadă de folosire limitată, care va fi depus în contul Asociaţiei de Proprietari şi nu va putea fi folosit decât cu acordul Adunării Generale a Asociaţiei de Proprietari, în conformitate cu Bugetul de Venituri şi Cheltuieli.

Fără un Buget anual și fără hotărâri ale Adunărilor Generale anuale, nu se pot cere sume proprietarilor, pentru că n-au aprobarea lor !
Doar dacă s-a aplicat acest art.45, contabilitatea este în regulă, respectând legislația fiscală !
Sute de propietari printre care si eu am fost dati in judecata si absolut toti am pierdut procesul in prima instanta.La primirea comunicarii si motivarii, judecatorul invoca clar dovada debitului meu comform listelor lunare de intretinere aflate la dosar la filele 17-33.La dosar aceste liste nu exista si nici nu ar avea cum pentru ca nu au fost afisate niciodata.Daca spun adevarul si anume ca acest ,, judecator,,MINTE CU NERUSINARE jignesc cu ceva? Pentru apel am cautat avocat din alta localitate.Local avocatii evita sa reprezinte propietarii. De ce oare ? Lipsiti de posibilitatea normala si simpla de a se apara (respectarea legii) propietarii sant santajati cu darea an judecata daca nu platesc taxa. Credeti ca primaria ar aproba un miting al propietarilor?Eu totusi am sa incerc si aceasta forma legala de protest.
Cum e posibil ca sute de proprietari să piardă procesele pentru „Pretenții Materiale” cerute de șefii Asociațiilor (cine, sunt, cei din Primăria Videle ?), dar Instanțele să nu aibă cel mai important mijloc de probă pentru dovedirea debitelor restante - Lista de Plată lunară ?!
Oricum, de când studiez problemele din Asociații, n-am auzit de o speță ca a dvs., care e tragi-comică.
Aveți dreptul să faceți plângere la C.S.M. sau la Ministrul Justiției, dacă și în Apel veți pierde.
Măcar listele de plată afișate la 3 luni au semnăturile obligatorii ale: administratorului, cenzorului, președintelui ? Dacă nu, acele liste sunt total ilegale.
Aveți trecute pe acele liste de plată și celelalte fonduri ale Asociației - de Reparații, de Rulment și de Penalizări ?
Sunt ilegal cerute acele fonduri dacă nu s-au calculat conform Legii 230/2007, art. 45, privitoare la votarea și includerea acelor sume în Bugetul anual al Asociației !
Vă dau o soluție prin care s-au rezolvat multe probleme - apelați la Prefectură, care poate da și amenzi Primăriei, dacă nu aplică legile naționale, dar și pe cele locale (H.C.L.M.) !

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)
Exista institutie autorizata care sa certifice o lista lunara de cheltuieli ? SCLIPEINICU SCLIPEINICU Asociatia de propietari se prezinta in instanta (in apel) cu un tabel cu toti propietarii unei scari de bloc/ in care se solicita o anumita suma de bani fara ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)