avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce dovadă am că sunt angajată și mi se plătește ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce dovadă am că sunt angajată și mi se plătește CASS? Apar neasigurată în sistem

Buna ziua! Am si eu o problema si am cam obosit sa ascult in stanga si in dreapta de aceea va cer ajutorul.. Lucrez de aproximativ 8luni la locul actual de munca, am semnat contract dar nu am stampila pe el(nu stiu cat de important este) si de cateva luni mi-a dat prin cap sa intru pe cnas sa verific daca sunt asigurata si surpriza nu, nu sunt.. Am luat legatura cu sefa, aceasta garantandu-mi ca sunt angajata in regula, am cerut o adeverinta pentru medicul de familie si din nou surpriza nu, nu sunt asigurata.. Ce se intampla? Poate fi o eroare sau am semnat un contract fals? Cum aflu daca in aceste 8luni mi s-au platit toate darile catre stat? Iar daca nu ce ramane de facut?
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 27 Iunie 2018
Eu am patit asa cu angajatii mei.Prima data a fost o eroare CAS iar a doua a fost o eroare declaratiei 112. De aceea e bine sa mergeti la casa de asigurari sa intrebati o data acolo si a doua oara sa rugati contabilitatea sa verifice declaratia 112 cum apareti acolo.La mine s-a rezolvat imediat. Am fost sesizata de angajati la fel.Iar legat de contractul de munca , mergeti la ITM si solicitati in scris sa vi se spuna daca apareti inregistrata cu contract de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
luminita29, utilizator
1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.
Casa de pensii din judetul meu sau de unde este sediul?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dati click pe link-ul de la punctul 2 din raspunsul donlului cons. jur. Cornel Vasile (unde scrie link extern cu albastru) și urmati pași de acolo.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Ionut.ion, utilizator
Casa de pensii din judetul in care locuiti.

Alte discuții în legătură

Angajare, verificari cintaretul cintaretul La ce acte trebuie sa fim atenti cind ne angajem la o firma,si mai ales unde pe ce sait putem vedea daca ne plateste contributile la stat. (vezi toată discuția)
Verificare plata contributii de catre angajator alexcris2007 alexcris2007 Cum pot afla cotizatiile lunare si data in care apar ele la Anaf eu fiind angajata ? (vezi toată discuția)
Carte de munca - verificare plata contributii florinel40 florinel40 cum pot verifica daca angajatorul plateste cartea de munca (vezi toată discuția)