avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Transfer școlar din Italia in Romania, clasa a 8a
Discuție deschisă în Viata in Italia

Transfer școlar din Italia in Romania, clasa a 8a

Bună tuturor!
Știe cineva cum se procedează și care sunt actele necesare pentru un transfer scolar din Italia in Romania? Fratele meu tocmai a terminat examenul de clasa a 8a și se va înscrie la liceu în țară, dar deși m-am informat de pe diverse site-uri nu îmi este totul tocmai clar.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:30, 28 Iunie 2018
Buna ziua,

Trebuie sa se prezinte personal la Inspectoratul Judetean Scolar si sa solicite printr o cerere echivalarea studiilor terminate in Italia.
Trebuie sa aiba si o alta cerere aprobata de directorul liceului unde doreste transferul. Dar ma tem ca locurile pentru clasa a 9 a sunt deja repartizate in mare parte, deoarece examenele si repartizarea pentru sesiunea vara au fost deja facute.
Daca fratele Dvs. a inceput scoala in Romania, va avea nevoie si de situatia scolara anterioară plecării in Italia.
Mai multe amănunte gasiti aici.
[ link extern ]
Este un punct de plecare. Mergeti la Inspectorat si vedeti care sunt documentele pe care le solicită ei si daca fratele Dvs. trebuie să dea anumite diferente in functie de materiile studiate in fiecare an in Italia.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine imi elibereaza diploma de bacalaureat? mirelas mirelas Fratele meu a terminat cursurile unui liceu privat. In primul an nu s-a inscris la examenul de bacalaureat, ci deabia in anul urmator dar nu a mai mers cu ... (vezi toată discuția)
Cine elibereaza diploma de bacalaureat? mirelas mirelas Buna ziua ! Am si eu o problema la care v-asi ruga sa ma ajutati sa ii gasesc raspunsul .Fratele meu a urmat un liceu particular la sfarsitul ultimului an nu ... (vezi toată discuția)
Transfer intersemestrial dumitrescu30 dumitrescu30 Buna ziua . Vreau sa ma transfer in vacanta intersemestrială la alt liceu, dar cu păstrarea profilului . Art. 155 din Ordinul 5079/2016 prevede că ... (vezi toată discuția)