avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine elibereaza diploma de bacalaureat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine elibereaza diploma de bacalaureat?

Buna ziua !
Am si eu o problema la care v-asi ruga sa ma ajutati sa ii gasesc raspunsul .Fratele meu a urmat un liceu particular la sfarsitul ultimului an nu a dat examenul de bacalaureat ci abia in anul urmator . Dupa sfarsitul ultimului an de liceu si-a retras dosarul iar in anul urmator s-a inscris la Inspectoratul Scolar Jjudetean Ilfov care l-a repartizat la Otopeni (el facand liceul in Bucuresti ).A luat examenul in aceasta vara dar cei de la liceul din Otopeni l-au trimis la liceul unde a absolvit (Particular) unde Domnul director de acolo spune ca cei de la Otopeni nu cunosc legea si ca nu EL ci ei trebuie sa o elibereze . De doua saptamani fratele meu se plimba de la Otopeni la Inspectoratul Scolar si liceul din Bucuresti . Va rog sa i-mi spuneti cine ar trebui sa elibereze diploma in cazul lui . Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mirelas , utilizator 20:51, 8 Octombrie 2008
Diploma de bacalaureat se elibereaza de catre Liceul unde a sustinut examenul de bacalaureat.
Asa credeam si noi dar in metodologie scrie altceva si din cauza asta arunca unul pe altul:

"M E T O D O L O G I A
de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat - 2008

Pentru candidatii care au sustinut examenul de bacalaureat in alt centru de examen decat unitatea de invatamant absolvita, inclusiv pentru cei care au sustinut bacalaureatul in alt judet, completarea diplomei se face de catre secretarul unitatii de invatamant la care candidatul a absolvit ultima clasa de liceu, in baza extrasului din forma tiparita a catalogului electronic primit de la centrul de examen la care candidatul a sustinut bacalaureatul. Diploma va fi semnata de secretarul unitatii de invatamant la care candidatul a absolvit clasa a XII-a/a XIII-a si de catre presedintele din centrul de examen la care a fost arondata unitatea scolara la care candidatul a absolvit cursurile liceale. "
Va multumesc !
secretarul unitatii la care candidatul a absolvit ultima clasa de liceu, in baza extrasului catalogului primit de la centrul de examen la care s-a sustinut bacalaureatul.
Da dar cei de la liceul unde a absolvit nu vor si spun ca nu ei trebuie sa o elibereze chiar daca a mers acolo cu articolul din lege care spune clar ca este obligatia lor .Ne trimit de colo colo chiar nu stim ce sa mai facem si unde sa mai mergem .Am fost la Inspectoratul Ilfov am fost si la Inspectoratul sectorului 2 Bucuresti ,sector unde se afla liceul , am fost si la Inspectoratul General Bucuresti dar toti spun ca nu ei ,nu ei . Nu stiu ce masuri ar trebui sa luam fata de domnul director al liceului respectiv ca ne-am saturat sa umblam pe drumuri fara rost . Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala care ia banii cu forta kuky666 kuky666 buna dimineata Am un prieten care merge la liceu la fara frecventa in clasa a XIII-a (ultimul an). Ieri a venit secretara in clasa si a spus ca este ... (vezi toată discuția)
Cine imi elibereaza diploma de bacalaureat? mirelas mirelas Fratele meu a terminat cursurile unui liceu privat. In primul an nu s-a inscris la examenul de bacalaureat, ci deabia in anul urmator dar nu a mai mers cu ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala=studii medii? mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? ... (vezi toată discuția)