avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare la apartamentul închiriat înainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare la apartamentul închiriat înainte de termen. Proprietarul spune că sunt obligat să stau până la sfârșit, este adevărat?

Salut. Sunt student si am luat la începutul facultății un apartament in chirie. Acum cand s-a terminat facultatea ceilalți baieti cu care stăteam au plecat în ultima zi. Am rămas singur si nu-mi permit sa plătesc chiria. L-am anunțat pe proprietar ca voi pleca si eu. Si a inceput sa tipe la mine ca is obligat să stau pana la încheierea contractului.. I-am zis ca nu am cum sa plătesc singur si ca voi pleca indiferent, a inceput sa ma jigneasca sa ma faca spurcat si chestii si ca vine cu politia.. Ca asa ceva nu se poate ca is obligat să respect contractul si ca lui nu ii pasa.. Poate sa imi faca ceva? Ps. Ii rămâne si garanția.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 19:21, 1 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua

În virtutea art 1825 Cod Civil, “Dacă închirierea este pe durată determinată, locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.”

Deci trebuie să-i aduceți la cunoștință manifestarea de voință de a rupe relațiile contractuale cu 2 luni înainte.
Buna ziua. Ar trebui sa rezolvati amiabil. Pe cate luni ati platit garantia?Ceilalti colegi nu erau trecuti si ei in contract? De obicei in contract se trece si clauza de reziliere unilaterala.Ii trimiteti o notificare de reziliere si daca garantia este doar pe o luna mai platiti o luna si la revedere! Dumneavoastra va indepliniti obligatia principala Nu ar avea de ce sa se supere daca parasiti apartamentul si ii platiti pe doua luni fara sa locuiti. Cauta alti chiriasi si daca are noroc iese pe plus. Politia nu are nicio treba cu contractul...
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
adimanea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de inchiriere inainte de termen alexandrurl30 alexandrurl30 Buna ziua, Vin la dvs cu o intrebare legata de contractul de inchiriere incheiat cu proprietarul apartamentului unde stau. Contractul a fost incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de inchiriere inainte de termen- proprietar plecat din tara utilizator86 utilizator86 Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere pt o locuinta pentru o perioada de 1 an. La mai putin de o luna am obtinut transferul in orasul meu de ... (vezi toată discuția)
Locatiune Ioanastt Ioanastt Daca inchei un contract de locatiune a unui apartament pe durata determinata (de ex, din aprilie pana in octombrie) si peste 3 luni nu mai doresc sa raman, ... (vezi toată discuția)