avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ARENDASUL PREEMPTOR - CONDITII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ARENDASUL PREEMPTOR - CONDITII

Buna ziua!
Va rog, sa-mi raspundeti la urmatoarele:
- arendasul este al doilea preemptor, (dupa coproprietar si rude) ?
- arendasul trebuie sa aiba contract de arendare încheiat și înregistrat cu cel puțin un an înainte de data publicării ofertei de vânzare a terenului ? Sau, se poate sa aiba contractul de arenda incheiat mai tarziu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cameliachivereanu , utilizator 12:43, 3 Iulie 2018
Legea 17/2014 stabileste dreptul de preemtiune al coproprietarilor, arendasilor, proprietarilor vecini, precum si al statului roman, prin Agentia Domeniilor Statului, in aceasta ordine, la pret si in conditii egale - deci, da, arendasul este al doilea preemptor, dupa coproprietari. Rudele nu au drept de preemtiune.

Art. 11
Arendasul care doreste sa cumpere terenul agricol situat in extravilan trebuie sa detina aceasta calitate pentru terenul respectiv, stabilita printr-un contract de arenda valabil incheiat si inregistrat potrivit dispozitiilor legale, la momentul afisarii ofertei de vanzare la sediul primariei. - nu se specifica un termen privind termenul la care a fost incheiat contractul de arenda, acesta trebuie doar sa fie incheiat valabil si inregistrat la consiliul local in registrul special.
Va multumesc! Zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . ... mihai.valeria mihai.valeria Buna ziua. Am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . Vreau sa vand unul dintre ele, acesta avand cadastru cu numar cadastral. Cum pot sa l scot din ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)