avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

Eu mi-am dat demisia de la 1 iunie cu preavizul de 15 zile. De pe 16 iunie am incetat activitatea in acea firma. Am tot sunat la firma si mi s-a spus ca mai dureaza pana sa-mi elibereze cartea de munca. Apoi, in luna septembrie mi s-a spus ca firma s-a inchis si ca toate cartile de munca sunt la scanat (inclusiv a mea! Nu inteleg de ce daca eu tot nu mai faceam parte din colectiv!) si ca mai dureaza. Acum 2 zile mi s-a spus ca au venit de la scanat si ca dna de ITM i-a zis sa mai sune peste vreo 2 saptamani. Este normal sa dureze atat? Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:09, 4 Noiembrie 2009
Cartea de munca ti-o elibereaza ITM-ul nu societatea asta in cazul in care CM era la ITM.
Buna ziua !
Puteti sa va adresati ITM teritorial in acest sens. In functie de raspunsul acestora urmeaza sa vedem ce se poate face. Adresa catre ITM sa o faceti in forma scrisa. În urma depunerii acesteia la institutie sa solicitati numar de inregistrare. Eu va recomand sa trimiteti sesizarea prin posta, in forma recomandata cu confirmare de primire .
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
I-am intrebat de unde sa-mi iau cartea de munca si mi-au zis ca sa astept ca o aduc ei la firma. Le-am zis ca ma pot duce eu la ITM si au zis ca nu e nevoie ca o iau ei de la ITM si ca ma anunta.
Solicitati scris la ITM restituirea carnetului de munca mentionanad tegiversarile si faptul ca este o perioada destul de mare de cand vi s-a desfacut CIM,si desi ati insistat nu ati reusit sa intrati in posesia ei.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am sa mai astept 2 saptamani cum au spus si apoi o sa ma duc la ITM.

Alte discuții în legătură

Fara carte de munca dragomirelena78 dragomirelena78 Cum se procedeaza cu persoanele care te angajeaza fara contract,te tin doua saptamani, te muncesc si nu ti plateste munca. Unde se reclama?Elena (vezi toată discuția)
Adresa itm valentinaaa valentinaaa ce adresa are ITM sector 2? Vreau sa trimit o cerere prin posta. Multumesc! (vezi toată discuția)
Depunere revisal itm Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Doresc sa aflu unde se depune REVISAL pentru o firma cu sediul social in jud.Ilfov si punct de lucru in sect.1 Bucuresti ?De obicei, in control vin ... (vezi toată discuția)