avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil- calculata gresit?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil- calculata gresit?

Buna ziua,mi-a fost aprobat dosarul ptr indemnizatia de crestere copil,intrebarea mea este daca ultimele 4 luni inaintea nasterii copilului nu am mai lucrat pentru ca mi-am dat demisia si nu am beneficiat de concediu prenatal si cele 42 de zile.....dreptul la indemnizatie nu ar trebui sa inceapa cu data nasterii copilului(eu asta inteleg din oug111/210 art 15 alin b)?mi-a fost calculata indemnizatie dupa cele 42 de zile de care eu nu am beneficiat,nu trebuia sa imi platesca aceste zile cei de la AJPIS daca nu am fost angajata?Multumesc pentru timpul acordat.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: serbanc , utilizator 13:13, 7 August 2018
Ati mentionat in cererea de acordare a indemnizatiei CCC ca nu ati beneficiat de indemizatia si concediu de maternitate - pre si postnatal -?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
mi s-a cerut sa depun o adeverinta de la medicul de familie prin care sa fie specificat ca nu am beneficiat de concedii medicale,si am depus si copie dupa demisie.
In acest caz, ati primit decizia de stabilire a cuantumului indemnizatiei pentru CCC si de cand se plateste?

Daca da, cand ?
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
am primit decizia la sfarsitul lunii iunie si scrie ca dreptul se acorda incepand cu data de 15.06.2018 iar eu am nascut pe data de 4 mai 2018 asta inseamna ca dupa cele 42 de zile de care eu nu am beneficiat.Am primit banii de indemnizatie pe perioada 15-30 iunie 2018,am mai citit ca am 30 zile sa fac contestatie.Am sunat la cei de la AJPIS si mi s-a spus ca o sa caute dosarul meu sa se uite pe el...dar nu mi-a spus daca am dreptate si cele 42 de zile trebuiau platite tot de ei.
Depuneti repede contestatia la decizie , ca va expira termenul si nu mai puteti face nimic apoi.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate obligatoriu? anita10 anita10 O angajata insarcinata vine la lucru pana in ultima zi, incepand cu data in care naste isi cere concediu fara plata pana la implinirea celor 42 zile de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil delfinut delfinut buna ziua, imi cer scuze daca s-a mai raspuns la aceasta problema insa as vrea un raspuns cat mai actual. Astfel: - partenera mea va naste la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)