avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea C.I.M.

Daca un salariat este in concediu medical se poate suspenda contractul de munca al acestuia cf art. 50, lit b( pentru incapacitate temporara de munca?!)
Este vb de orice concediu medical sau exista niste limite?!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: habibi , utilizator 09:21, 22 Martie 2006
exista un numar de zile de concediu medical dupa care intervine suspendarea CIM conform art. 50 lit. b (am impresia ca dupa 90 de zile, dar nu stiu cu siguranta daca e corect acest numar)
parerea mea a ca nu trebuie sa faci nimic si nici sa treaca nici o perioada de timp. normal din prima zi a conc. medical cim e suspendat.
codul muncii precizeaza clar ca se suspenda de drept cim in perioada incapacitatii temporare de munca.
Cu privire la concediu medical, nu se suspenda de drept, ii faci decizie de suspendare si apoi cand inceteaza concediul medical ii faci decizie de incetare a suspendarii, de asemenea trebuie operata in carnet ca orice decizie... iar nr de zile nu e problema ta atata timp cat medicul ii da concediu, oricum sigur persoana respectiva iti va cere o adeverinta cu nr de zile de cm inregistrat , aceasta pt a o duce la medic in vederea prelungirii sau nu a cm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare si plata cm coca_lb coca_lb Pe perioada concediului medical se suspenda CIM? Daca da atunci plata pe zilele de CM cum se efectueaza? Daca se suspenda cf art 50 b, atunci de ce se ... (vezi toată discuția)
Perioda concediu medical- suspendare care se inscrie in cm? In ce situatie, concediul medical - perioada de suspendare a CIM- se inscrie in Carnetul de munca? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediul medical imediat dupa ccc pana la 2 ani mirusaby mirusaby Buna ziua, angajata care trebuia sa vina maine 06.09.2011 la serviciu, dupa ccc. a venit sotul ei astazi si a adus cerere pentru reînceperea activitatii dar ... (vezi toată discuția)