avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioda concediu medical- suspendare care se inscrie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioda concediu medical- suspendare care se inscrie in CM?

In ce situatie, concediul medical - perioada de suspendare a CIM- se inscrie in Carnetul de munca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 23:26, 18 August 2005
In Ordinul nr. 136/1976 de aplicare a Decretului 92/1976 privind carnetul de munca, la pct. 4 lit. b) se prevede:
"Incapacitatea temporara de munca pentru care s-a primit indemnizatie din fondul asigurarilor sociale de stat, intervenita dupa desfacerea contractului de munca, se mentioneaza prin "intrat in incapacitate temporara de munca" si respectiv "incetat incapacitatea temporara de munca", mentiune ce se va face de ultima unitate cu care persoana s-a aflat in raporturi de munca, dupa care urmeaza o noua inchidere a carnetului de munca."
Cu privire la inscrierea incapacitatii temporare de munca ivita in perioada angajarii, personal mi se pare absurd ca la fiecare concediu medical prezentat sa-i fac inscriere salariatului in carnetul de munca - mai ales ca aceste prioade apar foarte clar in declaratia CAS. Mai mult, nu am vazut pana acum nici un carnet de munca care sa contina astfel de inregistrari.
Problema este urmatoarea:In oct 2003 s-a disponibilizat cu ordonanta, de la locul meu de munca (sucursala) toti salaratii mai putin citeva persoane.In momentul respectiv aveam o colega aflata in concediu pt crestere copil 2 ani pina in martie 2005. Locul ei de munca a fost desfiintat la data disponibilizarilor, dar a fost platita din CAS si a beneficiat de toate drepturile din CCM intreaga perioda pina a implinit copilul 2 ani. Stiind ca la finalul concediului va fi somera a mai venit cu 90 zile CM pt ea si 14 zile CM ingrijire copil bolnav in continuarea lui.Apoi a primit preaviz si concediere art 65 alin 1 din Codul Muncii. Ce inregistrari ar trebui facute in Cartea de munca? Multumesc!
1) suspendat CIM cf art 51 lit "a"/C muncii (data de la care a intrat in crestere copil)
2) incetat suspendarea CIM. Reia activ in baza aceluiasi contract (data la care copilul a implinit 2 ani)
3) suspendat CIM cf art 50 lit "b" (data primei zile de concediu medical)
4) incetat suspendarea CIM. Reia activ in baza aceluiasi contract (data: prima zi dupa ce a efectuat 90+14 zile de medical)
5)Incetat CIM cf art 65(1)/C muncii (data cand a expirat preavizul)
VA MULTUMESC MULT PT. RASPUNSURI!
pt 2) incetarea suspendarii concediu crestere copil pina la 2 ani si pt 3) suspendare din noua a CIM cu art 50 lit b am intocmit un singur act aditional cu aceeasi data, pt 4) incetare suspendare am intocmit alt act aditional la sfirsitul concediului medical, 5) reluat activitate (acordare preaviz) pe baza deciziei de concediere care prevedea si perioada de preaviz si in sfirsit 6) concediere art 65 alin 1 in baza aceleasi decizii. Colega mea a fost cu Cartea de munca inchisa in felul acesta la somaj si a fost corect.
nu se fac acte aditionale la suspendare...se fac decizii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere daniela.ilea daniela.ilea Dupa ce primesc preavizul de 20 de zile pot sa intru in concediul medical? (vezi toată discuția)
Lnchidere punct lucru dragomir_bogdan dragomir_bogdan in cazul in care prin inchiderea unui punct de lucru si sunt disponibilizati toti cei 8 salariati cum se procedeaza in cazul in care este si o gravida in luna ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de crestere copil ana_dum2004 ana_dum2004 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta, acum sunt in crestere copil ,am ales varianta de 2 ani, fetita mea s-a nascut pe 30 martie 2011 , eu ar ... (vezi toată discuția)