avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitate intamplatoare - trebuie sa fie in obiect ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitate intamplatoare - trebuie sa fie in obiect activitate?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca o societate comerciala care face un act extraordinar (vanzare mijloace fixe pe care le are in patrimoniu) trebuie sa aiba in obiectul de activitate asa ceva.
Opinia mea este ca nu, insa nu am nici o baza legala. Ar putea sa ma ajute cineva cu o baza legala?

De asemenea, as dori sa stiu care este baza legala pentru a sanctiona activitati desfasurate in afara obiectelor de activitate din actul constitutiv. Cineva mi-a zis de Legea 12/1990, dar e pentru proteharea populatiei... se aplica si la activitati intre societati comerciale???

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Daniela1007 , utilizator 15:21, 4 Noiembrie 2009
Parerea mea este ca nu este necesar sa aiba in obiectul de activitate asa ceva dar mijloacele fixe se pot casa si atunci nu ar mai fi necesara vanzarea lor!B-)
Multumesc mult pentru raspuns. Ideea e ca nu se doreste casare ci vanzare si nu am o baza legala sa spun: nu am nevoie de asa ceva in obiectul de activitate.

Oricum multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desprindere societate m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am din nou nevoie de informatii cu privire la urmatorul fapt: Firma la care lucrez are un obiect de activitate principal si unul secundar. ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitati fara obiect de activitate (in actul constitutiv) carina23 carina23 buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti care sunt consecintele desfasurarii unei activitati ce nu figureaza intre obiectele de activitate din actul constitutiv ... (vezi toată discuția)
Instrainarea activelor av_emy av_emy Buna ziua! O societatea nu mai desfasoare activitate din luna iulie 2009, din lipsa de comenzi.Salariatii intra in somaj tehnic, in speranta ca va gasi noi ... (vezi toată discuția)