avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire plata CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire plata CAS

Buna ziua. OUG 79/2017 a modificat/adaugat categorii de persoane fizice care beneficiaza de scutire la plata CAS. La art. 154(1) lit. f, apare categoria: "bolnavii cu afecțiuni incluse în programele naționale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătății, până la vindecarea respectivei afecțiuni"
Sunt salariat in mediul privat, am o afectiune nevindecabila inclusa in programele MS. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de aceasta scutire si cum se calculeaza cuantumul, pentru ca am vazut o mentiune referitoare la salariul minim brut pe economie. Salariul meu brut depaseste cu mult salariul minim brut pe economie.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Despre exceptarea de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate: nichiforov vasile nichiforov vasile Codul fiscal 2018, prevede la ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (1) ... (vezi toată discuția)
Cass - bunic fara asigurare dana_dana dana_dana Bunicul meu este bolnav, are nevoie de spitalizare dar nu este pensionar si nu a avut niciodata carte de munca, mentionez ca are 70 de ani. cum pot sa ii fac ... (vezi toată discuția)
Insulina gratuit fulguta fulguta daca am diabet si nu sunt asigurata am dreptul la insulina gratuit? (vezi toată discuția)