avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Inregistrare acte de catre executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Inregistrare acte de catre executor judecatoresc

Buna ziua . Am o intrebare daca doriti sa ma lamuriti -Executorul Judecatoresc are obligatia sa inregistreze (cu nr de inregistrare /data/anul - inscriere pe actul primit) orice act primit intrun dosar de executare ? sau se fac inregistrarile numai in registrul general al executorului iar pe act nu se mentioneaza inregistrarea? Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Mitu_Constantin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mitu_Constantin , utilizator 21:11, 22 Iulie 2018
Conform art. 85 din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000 TOATE lucrarile executorului judecatoresc se inregistreaza in registrul general......Faptul ca emit ulterior unele documente spre exemplu documente pentru a intrerupe perimarea ca justificare in Instanta este de verificat..

Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
DenisRif, utilizator
Regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000- Aprobat prin Ordinul ministrul justiţiei nr. 210/2001 (M. Of. nr. 64 din 6 februarie 2001
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
DenisRif, utilizator
Regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000- Aprobat prin Ordinul ministrul justiţiei nr. 210/2001 (M. Of. nr. 64 din 6 februarie 2001


Articolul 84
(1) Executorul judecătoresc, pentru buna funcţionare a biroului său, va ţine următoarele registre:
1. registrul general;
2. opisul registrului general;
3. registrul de valori;
4. registrul de înregistrare a notificărilor
5. registrul de corespondenţă

(2) Evidenţa fiscală a biroului se va organiza potrivit normelor ce vor fi emise în acest sens de Consiliul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti, cu avizul ministrului justiţiei.

(3) Actele întocmite vor fi evidenţiate în aceste registre, menţionându-se totodată şi onorariul stabilit

.(4) Dacă în biroul respectiv funcţionează mai mulţi executori judecătoreşti asociaţi, în aceste registre vor fi evidenţiate separat lucrările şi onorariile pe numele fiecărui executor judecătoresc, în afară de cazul în care, potrivit contractului de societate civilă, se prevede că registrele menţionate să fie ţinute separat de fiecare executor judecătoresc.



In atare situatie inregistrandu-se ca un nou act normal trebuie sa i se atribuie numarul si data din registru...Acest aspect precum si cine verifica respectarea modului de inregistrare si folosire a registrelor este specificat in acel regulament pe care va rog sa-l cititi.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
DenisRif, utilizator
Multumesc frumos pt raspunsuri , in mod normal si eu la servici inregistrez toate actele primite in registrul de intrari iar pe act in sine pun stampila unitatii , de intrare , si completez nr de inregistrare ,data, anul, la fel si pentru actele ce ies din unitate .
Dar verificand un dosar de executare am observat ca pe niciun act nu este trecuta data, anul si nr de inregistrare al actelor , de aceea intreb daca in mod normal si executorul este obligat sa faca acest lucru pe actele de intrare si depuse in dosar sau asa cum scrie in regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000art 84(3) Actele întocmite vor fi evidenţiate în aceste registre, menţionându-se totodată şi onorariul stabilit- numai in registru?
lasati-mi o adresa de mail sa va trimit ceva

Alte discuții în legătură

Concurs obtinere post executor judecatoresc magyari magyari Din cate am inteles, anul acesta examenul o sa fie undeva in jurul lunii septembrie. Tot asa, din cat am auzit, tematica pentru examen o sa apara pe site cu ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc mireille_is mireille_is Buna ziua, va rog sa imi spuneti care sunt pasii pentru a deveni executor judecatoresc. Unde se da examen, cand,,,etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Examen exec. jud. roxanamolnar roxanamolnar Se poate sa ma ajute cineva cu cateva informatii legate de examenul de intrare in profesia de executor judecatoresc? Am terminat anul acesta facultatea de ... (vezi toată discuția)