avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita. Banca mi-a indisponibilizat decontul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita. Banca mi-a indisponibilizat decontul de transport de la angajator.

Buna seara!

In luna iunie executorul judecatoresc mi-a instituit poprire pe contul in care primesc salariul. Ulterior a trimis adresa catre angajator care s-a conformat si mi-a retinut 1/3 din veniturile salariale supuse popririi. Angajatorul mi-a eliberat o adresa destinata bancii prin care o notifica cu privire la faptul ca poprirea pentru veniturile salariale se efectueaza de catre angajator. Totodata executorul a inaintat bancii o adresa prin care solicita sistarea popririi pentru veniturile cu titlul de salar si asociate acestora.
Conform CIM, eu beneficiez lunar de o suma de bani destinata transportului la/de la serviciu, suma pe care banca mi-a indisponibilizat-o in intregime insistand ca trebuie sa le pun la dispozitie un document justificativ. Am notificat angajatorul cu privire la acest aspect si acesta mi-a adus la cunostinta faptul ca indiferent de detaliile tranzactiei de virament din partea companiei, banca nu imi poate popri sub nicio forma vreun venit din partea angajatorului, odata ce acesta este deja tert poprit.

Am incercat in repetate randuri sa iau legatura cu reprezentantii departamentului de popriri al bancii, m-am izbit de acelasi raspuns: "In afara de salariu, noi va oprim orice alta suma platita de angajator."

Va rog frumos sa imi spuneti daca o actiune in instanta indreptata impotriva bancii ar fi intemeiata si cu sanse de success. De asemeni as vrea sa stiu daca o astfel de masura instituita de catre banca poate atrage nulitatea masurii de executare silita.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Cristina2512, utilizator

Alte discuții în legătură

Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)
Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)