avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Repatriere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Repatriere

Buna ziua.
Sunt cetatean roman cu domiciliul in Canada din 1994 si vreu sa ma repatriez. Am pasaport CRDS valabil si pasaport canadian valabil. In Ro am doar o sora care locuieste la casa parinteasca (ambi parinti decedati). Inca nu am facut succesiunea si deci nu apar cu proprietati in tara. Sora-mea are un apartament in Bucuresti. Am citit lista cu actele necesare repatrierii si am cateva intrebari.
1. Pentru domiciliu fie fac succesiunea, fie imi face sora-mea acte de luat in spatiu. Ultima varianta cred ca este mai rapida, Asa este?
2. De ce este nevoie de pasaportul canadian valabil? In Canada nu exista act de identitate obligatoriu, singurele acte obligatorii fiind certificatul de nastere pentru cei nascuti acolo sau certificatul de cetatenie (naturalizare) ori documentul de rezidenta permanenta pentru imigranti.
3. Vor anunta autoritatile romane pe cele canadiene despre schimbarea domiciliului?
4. Care sunt conditiile de prezenta pe teritoriul Romaniei pentru a pastra resedinta acolo?
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Cetatenia canadiana pentru nou nascut in canada din parinti romani iulimunteanu iulimunteanu buna ziua! va rog sa mi spuneti daca este obligatoriu ca parintii unui copil nascut in canada sa fie rezidenti (sau macar unul dintte ei ) pentru ca acesta sa ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie canadian olivi olivi daca m-am casatorit in canada cu un cetatean strain si am decis sa imi schimb numele ar trebui sa vin in romania pentru a-mi schimba pasaportul? am observat ca ... (vezi toată discuția)
Adoptie andre-canada andre-canada Ma aflu in urmatoarea situatie: Am emigrat in Canada, impreuna cu fiica noastra si cu nepotica noastra (fiica fiicei). Nepotica a obtinut statutul de rezident ... (vezi toată discuția)