avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu partaj complicat. Cum pot dovedi în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu partaj complicat. Cum pot dovedi în instanță ce a făcut cu banii noștri?

Dupa perioade lungi si chinuite de încercări de a salva căsnicia de dragul copilului vreau sa divortez de tatăl copilului meu care consuma droguri ( nu acesta e motivul principal) ! Pe parcursul căsătoriei el a sustras din contul nostru comun suma de 18.000 de euro ( in 2 transe : oct 2016, Martie 2018) ! La prima suma el era trecut împuternicit bani erau venituri de dupa căsătorie in urma petrecerii de nunta, a doua suma banii fetiței de la botez trecuți pe numele lui doar pt programul banca pt locuințe ! Prima suma el a dat-o avans la un ap nou (am precontractul in copie)dupa care a trecut ap pe un prieten de al lui ( pt ca in caz de divorț eu sa nu am nici un ban de acolo), in Martie anul acesta a scos banii de la banca pt locuințe sa dea diferența la semnarea finala a contractului când trebuia sa primească cheile apartamentului ! Mie mi-a spus prietenul lui ca el a renunțat sa faca parte din aceasta schema pt ca eu i-am reproșat ca s-a bagat in familia noastră ! Acum nu stiu ce e cu apartamentul unde sunt banii soțul meu minte in continuu! Sunt plecată din Ro noi lucram in strainatate peste 2 sapt merg acasa dar sunt momente groaznice pt mine voi rămâne cu un copil , fără nici un fel de sprijin se pare ,el nu are loc de munca in strainatea are firma fără venit de un an de zile , inainte timp de 4 ani a avut venit, eu lucrez tot cu firma dar venit cât sa ma pot întreține
Mai am vreo șansa sa imi recuperez din bani ? El va fi obligat sa imi plătească pensie alimentara atât timp cât nu are venit dar pune bani Cash in jur de 1000 euro lunar pt a-și plăti masina luată in Lessing pe numele firmei? In ultim caz pot sa cer sa se împartă valoarea mașini ? Leasingul e luat dupa căsătoria noastră dar e pe firma lui de construcții ? Daca el fumează zilnic droguri ce legătura mai are dreptul sa aiba cu fetița ?
In țara unde suntem noi plecați gradinita fetiței e foarte scumpă ( aproape 800 de euro pt 8-10 zile pe luna plăteam cât mergea fetița noastră) actele le-am făcut pe numele meu ca sa fiu sigura ca o pot plăti cu ajutor de la stat ! Pt ca el nu are venit lunar am
Încetat sa mai primim ajutorul ala in consecință am fost nevoită sa scot fetița de la gradinita dupa 7 luni si va trebui sa înapoiez suma de bani inapoi primită ( in jur de 5000 de euro) ! Ma ajuta acest lucru in instanța daca dovedesc motivul pt care nu am mai primit banii ?
Va mulțumesc pt orice răspuns
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IULIA-IULIA , utilizator 12:47, 29 Iulie 2018
Buna ziua,
in caz ca divortati in Romania, mare parte din cele precizate de dvs se pot obtine in instanta- trebuie sa stiti ca prin divort, partajul priveste strict bunurile dobandite in timpul casatoriei, iar, in ceea ce priveste masina luata prin leasing pe societate, daca dvs nu aveti nicio calitate in acea firma, nu stiu ce pretentii puteti ridica asupra ei, chiar daca, sa zicem, ati contribuit la plata ratelor- aici, sa zicem, ca ati putea obtine un drept de creanta, dar e greu de dovedit.
Legat de minora, drsigur, tot ce ati precizat aici, ca aspecte negative lae tatalui, va pot ajua in instanta cu privire la custodie.
Insa, toate pretentiile dvs banesti ridicate impotriva sotului, char daca le obtineti prin instanta- si le veti obtine- depind de solvabilitatea sotului; Daca acesta este total lipsit de venituri si daca -i faceti plangere penala pt neplata pensiei, in caz ca dovedeste ca nu realizeaza nimic, nu are ce sa i se faca. Asta este partea sumbra a femeilor care raman cu copii in intretinere.

@CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA

Dar faptul ca el depune lunar in cont cel putin suma de o mie de euro , nu e o problema pt el ? El lucrează dar lucrează la negru stiu sigur lucrul acesta ! Sau aici trebuie deja sa intervină autoritățile din țara unde locuim noi? Contabila lui stie problema ce o avem noi îl cunoaște ce fel de persoana e , am dovezi ca nici fata de ea nu și-a plătit serviciile

Deci, dumneavoastră credeți ca pot recupera o parte din cei 18.000 de euro ?

Va mulțumesc foarte mult pt răspuns, m-a ajutat foarte mult

-Nu mai citați integral, apăsați pe Răspunde. Mulțumesc-
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Problema cea mai mare este ca nu ai domiciliul in Romania nici tu si nici sotul tau iar divortul nu se poate judeca in Romania.
Nu conteaza ca aveti buletine romanesti, domiciliul se stabileste conform adresei straine unde locuiti efectiv, nu cum scrie in buletin.
Daca declari ca locuiesti in Romania la Instanta romaneasca si de fapt nu locuiesti real (repet, ce scrie in buletin nu conteaza), atunci divortul poate fi anulat si partajul.
Vestea buna este ca poti recupera toate bunurile voastre comune. O jumatate din toata averea, cat ai dreptul (casa, conturile, daca mai exista, etc.), plus pensie alimentara pentru copil.
Poti sa obtii si jumatate din apartamentul pus pe numele prietenului, dar trebuie un proces separat pentru declararea simulatiei.

Daca este drogat nu va primi custodie iar dreptul de vizitare va fi foarte restrans si doar sub supraveghere.

Daca nu plateste pensie alimentara pentru o anumita perioada (1 an in strainatate) si este in interesul copilului, poti cere decaderea din drepturile parintesti. Daca este decazut, atunci tatal nu va avea niciun drept asupra copilului, devine practic un strain in ochii legii.
Depinde ce vrei sa faci, dar din ce observ, voi neavand domiciliul efectiv in Romania, nu puteti face nimic in Romania (decat procesul impotriva prietenului pentru recuperarea casei)

Daca iti spune cineva ca se poate face divortul deoarece aveti buletine, sa fii foarte suspicioasa.
Regulamentul 2201/2003, art 3, alin 1, lit A

Daca are firme pe numele lui, jumatate din firma este a ta. Jumatate din tot ce are el iti apartine.
Daca locuiesti in Olanda, in comunitatea de bunuri intra si bunurile lui dinaintea casatoriei sau primite de la rudele lui.

Despre leasing, e cam dificil, ca "lessee-ul" este un fel de chirias. Nu esti proprietar pana nu platesti tot. Iar daca e pe numele firmei, nu ai ce face, ca nu e al lui.
Este adevarat ca in Romania, leasingul poate fi declarat in instanta ca fiind un contract de vanzare cu plata in rate deghizat, dar este un proces separat. Asta daca nu vrei sa pierzi investitia ratelor platite pana in prezent in masina.

Deci ai de treaba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic
@Alberto Kurtyan
Va mulțumesc pt răspuns

Eu am apartament dinainte de căsătorie , adresa in Ro o sa avem amandoi la apartamentul meu, Pașapoarte românești avem, in strainatate adresa o avem amandoi ( bineînțeles si fetița) la un apartament pe care eu îl închiriez sunt trecută singura in actul de închiriere care l-am făcut in urma cu 5 ani tot inainte de căsătorie , eu i-am spus lui sa plece pt ca nu contribuie cu nimic la întreținerea casei nici macar chirie ( eu plătesc lunar 1150 e inclusiv costurile întreținerii ap), îngreunez situația daca eu i-am spus lui sa părăsească apartamentul si el îl părăsește ? Voi fi eu vinovata legal ca i-am cerut acest lucru ? Nu i-am aruncat hainele afara, nu sunt violenta cu el , nici el nu e
A spus ca va pleca in 7 zile deci inainte sa încerc eu sa depun actele sau sa fac vreun demers legal

-Nu mai citați integral, apăsați pe Răspunde. Mulțumesc-
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Doamne.....casatoria se deface in tara in care s-a incheiat!!!
tatal nu poate fi decazut din drepturi pt neplata pensiei, in niciun caz, Daca dovedeste ca nu are venituri, nu i se poate face nimic.
Am clienti imprastiati in toata lumea de zeci de ani, casatoriti in Romania- vin si divorteaza acasa.
Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003
privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000 nu are legatura cu subiectul nostru......

Alte discuții în legătură

Divort intre un cetatean roman si unul olandez mariastan mariastan Buna ziua, Sunt din Romania si sunt casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean olandez. Din pacate, relatia noastra nu mai merge de ceva timp si am hotarat ... (vezi toată discuția)
Divort intre cetatean roman si cetatean kazakh, casatorie in romania ContSters426573 ContSters426573 Buna ziua, Nu stiu cum sa procedez in aceste lucruri. Sunt casatorit de 4 ani cu cetateana Kazakha. In 2013, in romania, bucuresti am facut casatora. Am avut o ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj (roman-olandez) V V Buna ziua! Ma numesc Vali si as dori cateva informatii referitoare la partajul bunurilor si datoriilor in caz de divort .Situatia mea este urmatoarea: -sunt ... (vezi toată discuția)