avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
Asta este opinia unui om care nu este parinte !!! Daca eu ii interzic fiului meu sa iasa afara pana cand temele nu sunt facute, sau ii ordon sa se culce la ora 22, iar tatal NU O FACE, eu sunt parintele "rau", in acceptiunea copilului, iar celalalt este parintele "bun"!!! Unde este alegerea si discernamantul "natural" al copilului ??????
Buna seara @silviagrig,

Consider ca este gresit sa-i fie Interzis si / sau Ordonat copilului sa faca sau sa nu faca anumite gesturi,lucruri..etc.
In aceasta situatie copilul va vedea cu siguranta in acest parinte"parintele rau".Nici eu nu sunt parinte,nu sunt casatorita,dar pentru nimic in lume nu pot face "instructie" cu copilul meu.Nu spun ca nu este nevoie si de corectii,cind persista in greseli,dar nu concep sa fie dure,despre bataie nici vorba...
Este o arta sa fim parinti buni sau perfecti,....cred eu,...inca nu stiu cum este cu adevarat..
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
ContSters179589, utilizator
buna ziua. sunt daniel din Timisoara. Am urmarit subiectul pe forum pt ca si eu am trecut prin asa ceva acum 4 ani. La mine problema statea cam asa: Am crescut copilul pot sa spun doar eu (atat doar ca nu l-am alaptat), mama statea toata ziua la televizor, cand copilul a ajuns la 2 ani l-am dat la cresa. Toata ziua fosta sotie statea la TV sau internet, doar la ora 16 il scotea de la cresa si-l ducea la mama ei cand nu puteam eu sa ajung la cresa sa-l scot. A refuzat sa se angajeze. Ba mai mult mi-a golit conturile. S-a ajuns la divort. Cu toate astea nu am avut nici o sansa sa obtin copilul. Asa e la noi " egali la bine si la rau" dar in practica e mai egala ea decat eu. Preferinta copilului e clara spre mine decat spre mama. Cand e la mine refuza sa discute orice subiect legat de perioada viitoare cat va fi in grija mamei. Traieste momentul cat e cu mine. Pt el altceva in acel moment nu exista. Oare e corect ca un copil sa fie supus la asa ceva doar pentru a respecta o regula stupida?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)