avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa veche întabulată pe construcție, teren doar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa veche întabulată pe construcție, teren doar în folosință

Un sfat as vrea ce as putea sa fac am o camera si o bucatarie doar si am facut intabularea casei si pamantu de sub casa nu e cumparat dar am primit in folosinta din 630/290 in folosinta inclusiv de sub casa dar casa este veche si fara fundatie noi vrem sa facem inca o camera si sa facem din nou ,mi sa zis de pe la experti primarie ca cumpar pamantu de sub casa altfel nu pot sa-mi mai fac din nou casa nu primesc autorizatie de constructie daca o dau jos si pierd si terenu in folosinta . am mers sa cumpar acum un expert zice pot sa-l cumpar in cote casa fiind un apartament cu inca cineva impreuna care locuim in aceasi curte si curtea find data servitute de trecere cu piciorul si masina pt o vecina care locuieste mai jos de mne care avea pe unde sa intre dar gradina fiind pe statu roman atunci a cerut si a venit cu primaria mia dat jos lemnaria si poarta, situatia este foarte inbarligata si totusi ce ma sfatuiti ce sa fac cum sami renoiesc casa veche si sami mai fac o camera in spatele casei am inteles ca se poate face o extindere de constructii am trecut in plan magazii in spatele casiii ...vreau sa precizez ca vreau cumpar pamantu de sub casa dar zice ca numai in cote se poate si se poate face doar renovarea casei nici cu servitutea nu gasesc o solutie mia ramas un metru jumate in fata casii curtea si gradina mie data servitute vecinei eu platesc impozit dupa teren care imi zice ca e acolo da nu se stie unde .strabunica mea a stat acolo de 70 de ani stam la casa asta intrebarea ce as putea face in situatia data am in pkan doar vre33 mp si pan la 42 cu magazie ceva terenu ramas trebuie sa impart cred cu vecina din curte am inteles ca pe terenu un folosinta nuti da voie pt constructii statuu roman nuti vinde pamant sami mai fac o camera desii este destul loc ce sa fac ??am umblat peste tot si cu servitutea aia cum sa stau fara poarta cand noi santem 2 familii in curte si cum sa fac sa imi casa din nou si inca o camera si sa stiu care e terenu in folosinta al meuuu va rog un raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Cristinaman20, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul de superficie ,dreptul de servitute micusilvia micusilvia Avand dreptul de superficie si servitute asupra unei case si a terenului aferent, aflate in proprietatea primariei,in ce conditii pot cumpara acest teren? (vezi toată discuția)
Proprietate comuna SimonaI SimonaI Buna ziua, Ma numesc Simona si dores sa va solicit sfatul in urmatoarea problema. Este vorba de o curte comuna cu proprietarul de jos al casei, noi fiind ... (vezi toată discuția)
Servitute trecere spatele casei? mihasim mihasim Locuiesc intr-o curte comuna. Unul dintre vecini ma tot reclama fiindca nu are servitute de trecere prin spatele casei mele (el stand la mijlocul ... (vezi toată discuția)