avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresat fără martori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresat fără martori

Bună seara,

Acum câteva ore am fost la un service auto pentru un schimb de ulei, iar în urma undei dispute cu mecanicul, spunându-mi să plec, m-am urcat în mașină și am folosit niște cuvinte jignitoare. După cele întâmplate, din hala unde era serviceul a venit un bărbat, care a sărit la bătaie direct, m-a împins, am căzut peste mașină, m-am ridicat după care mi-a dat un pumn, dar l-am barat pentru că sunt luptător de kickboxing și nu am voie să lovesc. A luat o bucată de fier, a vrut să mă loveacă cu ea în cap. Am sunat la poliție, am fost la secție cu inculpatul, am dat declarații. Mâine merg să-mi scot certificat medico-legal, dar problema este că nu am vătămări grave. Am urme cum am căzut pe coate, zgărieturi, pe tibie cum m-a călcat el când eram jos, și puțin umflați ochii pe părți, pentru că majoritatea loviturilor le-am barat fără să-mi provoace vătămări grave. Mecanicul cu care m-am certat este cumnat cu agresorul, ei declarând la poliție că defapt acesta era un client, declarație mincinoasă, acesta fiind asociat în firmă și mecanic. Ce mă sfătuiți să fac? Scopul meu este să cer daune morale, dacă nu aș fi știut să mă apăr care ar fi fost urmările? Vreau să plătească într-un fel sau altul. Eu am primit contravenție pentru înjurături, am recunoscut. Țin să precizez că mecanicul clar va ține cu inculpatul, fiind cumnați, eu neavând nici un martor.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 23:30, 1 August 2018
Buna seara!
Va trebui sa formulati o plangere penala pentru loviri si alte violente, daca nu ati facut-o deja la politie/Parchetul de pe langa Judecatoria unde a avut loc incidentul impotriva agresorului. Neaparat sa mergeti la IML si sa obtineti un certificat medico-legal, indiferent daca vatamarile sunt minore, intrucat si escoriatiile (juliturile, zgarieturile) sunt semne clare ale unei violente exercitate asupra Dvs., de altfel si umflaturile de la ochi. Ati procedat bine ca ati sesizat politia, iar acest incident a fost deja inregistrat in evidenta politiei, asadar, mai putin conteaza daca au fost prezenti martori sau nu.
In cuprinsul plangerii sa precizati ca va constituiti parte civila si solicitati daune morale si materiale (daca este cazul cu tratamente, pansamente, unguente si sa pastrati bonurile).
In incinta service-ului auto sau in imediata apropiere sunt camere de supraveghere care sa surpinda incidentul?
Daca aveti nevoie de ajutor in redactarea plangerii sau a constituirii de parte civila, sa ne adresati orice nelamurire.
O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul medico-legal, zile de ingrijiri medicale goghi goghi Buna ziua! Ajutati-ma va rog la urmatoarea problema. Am fost batut pe strada de catre un sofer care circula pe trotuar si m-a atins pe picior cu masina, ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica ema_r ema_r Va rog sa ma ajutati cu un sfat si anume ce pot face in urma unei agresiuni fizice cu vatamare corporala. Am depus plangere la politie si urmeaza sa obtin ... (vezi toată discuția)
Vatamare usoara pe trecerea de pietoni llivia llivia Am o mare problema. Am lovit usor pe un domn ce mergea pe langa bicileta pe trecerea de pietoni. am lovit de fapt bicicleta, si asa s-a dezechilibrat si a ... (vezi toată discuția)