avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Va rog sa ma ajutati cu un sfat si anume ce pot face in urma unei agresiuni fizice cu vatamare corporala. Am depus plangere la politie si urmeaza sa obtin certificatul medico-legal ( care intamplator nici macar nu stiu cat costa :( ). Ce va pati agresorul si ce pasi trebuie sa urmez in continuare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 17:45, 16 Iulie 2011
Ramane sa se efectueze cercetari, depuneti certificat medico-legal care sa ateste gravitatea leziunilor si nr. de ingrijiri medicale, fiindca in functie de aceste date se va face incadrarea juridica a faptei .Va trebui sa mentionati si probele prin care va sprijiniti acuzele.
Stie cineva cat costa un certificat medico-legal?
In functie de nr. zilelor de ingirijiri medicale se va face si incadrarea juridica a faptei, care poate fi lovire sau alte violente intre 1 zi si 20 de zile, vatamare corporala intre 21 si 60 de zile sau vatamare coporala grava, peste 60 de zile, iar pedeapsa prevazuta delege difera in functie de infractiunea care va fi retinuta in sarcina inculpatului.
Aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila in procesul penal cu despagubiri materiale si morale, constituire pe care o puteti face in tot cursul urmaririi penale si in fata primei instante pana la citirea actului de sesizare.
Pentru dovedirea plangerii atat in latura penala cat si civila este necesar sa adminisitrati probe cu inscrisuri si martori.
Taxa certificat medico legal in jur de 50- 60 lei.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pt raspunsuri
daca nu aveti vatamari grave agresorul va primi o amenda daca nu face si el plangere penala impotriva dvs., daca faceti amandoua partile nimeni nu primeste nimic, asta e sistemul:))
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune daune maier maier buna ziua .in data de 1 ian. am fost agresat prin lovire.ce ma sfatuiti;in 3 ian. (luni) sa merg la medicina legala pt. certificat iar apoi sa fac o ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)