avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in weekend

Buna ziua, ma numesc Vlad Nicolae.

Lucrez intr-o companie multi-nationala care-si desfasoara activitatea 7 din 7. De curand am avut un concediu medical 3 zile, de vineri pana duminica. Datorita faptului ca in aceeasi saptamana am avut liber in zilele de luni si marti mi se cere sa merg sa recuperez cele doua zile de weekend (sambata si duminica) pe care eu le-am avut CM, deoarece cei de la resurse umane considera ca eu in saptamana respectiva am avut 4 zile libere. Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa mi se ceara asa si daca trebuie sa merg sa le recuperez.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 2 Septembrie 2019
Zilele de concediu medical nu se pot compensa cu zile lucratoare.

Luni si marti pentru ce ati avut liber ?
Pentru zilele de sambata si duminica...lucrez intr-o multinationala, iar conform ROI, are activitatea 7 din 7, si zilele lucrate in weekend se compenseaza cu liber in cursul saptamanii. Am avut luni si marti liber, trebuia sa lucrez de miercuri pana duminica, iar de vineri pana duminica am avut medical. Cei de la resurse sustin ca in saptamana respectiva am avut 4 zile libere si trebuie ca cele de sambata si duminica, cand am avut medical, sa merg sa le recuperez.
Cei de la R.U. ar trebui sa va spuna si baza legala a sustinerilor lor ... nici OUG 158/2005 si nici Codul Muncii nu prevad ca zilele in care un salariat se afla in concediu medical se recupereaza.

In acest caz, salariatul va primi salariul aferent pentru zilele lucrate plus indemnizatia pentru concediu medical.
Ei considera ca acel concediu medical nu acopera zilele de sambata si duminica, deoarece spun ca aceste zile de weekend sunt considerate zile libere prin lege. Si dupa cum am spus ei considera ca in saptamana respectiva am beneficiat de 4 zile libere.
Concediu medical nu poate fi echivalentul unor zile libere.

Daca sunt zile libere prin lege, de ce va cheama la munca ?

Alte discuții în legătură

Codul muncii ana_strengaritza ana_strengaritza am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)