avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat

o intreprindere individuala care are ca obiect de activitate - cultivarea legumelor- si este la norma de venit, se incadreaza la exceptiile privind utilizarea casei de marcat?
Da , va incadrati la exceptii conform OUG 28/1999 , la paragraful ""Comertul ocazional cu produse agricole din productie proprie efectuat de producatorii agricoli individuali, autorizati in conditiile legii , in piete,targuri,oboare, sau in alte locuri publice autorizate""
Aici as zice si eu ca s-ar incadra dar totusi... "producatori agricoli individuali", nu cumva se refera la persoanele fizice (cu CNP) care primesc de la primarie atestat de producator si carnete de comercializare pe baza carora pot vinde produsele? Intreprinderea individuala nu primeste asa ceva. Ea pe baza caror documente vinde marfa?
Nu , producatorii agricoli nu sunt doar acele persoane fizice cu atestat
Studiind OUG 44 / 2008 si Legea 70 / 2018 , privind modificarea si completarea Legii 145/ 2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei din sectorul agricol , dvs. daca si produceti legume, cum aveti codul caen , va incadrati la producatori agricoli individuali organizati ca si I.I..
La art.13 din prezenta lege , se mentioneaza
În cazul producătorilor agricoli persoane fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale constituite în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016, administratorii piețelor asigură accesul în piață pentru comercializarea produselor agricole în baza adeverinței emise de către primăria în a cărei rază administrativ-teritorială se află propria fermă/gospodărie, din care să rezulte suprafața de teren agricol și/sau efectivele de animale pe care le deține/exploatează și structura de culturi, potrivit modelului din anexa care face parte integrantă din prezenta lege, și avizul consultativ emis de către una dintre structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultură, după caz, sau, în lipsa avizului de la una dintre structurile asociative, de către entitățile teritoriale din subordine sau în coordonare, stabilite în condițiile legii, în acest scop, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Va puteti vinde marfa in piete, targuri , fara obligativitatea detinerii casei de marcat , dar cu acte doveditoare de provenienta a productiei . Veti plati impozit pe venitul agricol corespunzator normei dvs. Nu aveti obligativitatea conducerii contabilitatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea ... ValerieG ValerieG Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea legumelor din grădina proprie ? Menționez ca vânzarea trebuie realizată prin ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea ue in agricultura zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Fratele meu detine o microferma (sere pt. legume) in propria gradina. Are certificat de producator de la primarie. Cu asta isi vinde ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat eugen buleandra eugen buleandra D.lor avocati,va rog sa-mi dati si mie un raspuns clar,daca sunt obligat sa detin casa de marcat fiscala.Sunt PFA activitati agricole,respectiv exploatarea ... (vezi toată discuția)