avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat

D.lor avocati,va rog sa-mi dati si mie un raspuns clar,daca sunt obligat sa detin casa de marcat fiscala.Sunt PFA activitati agricole,respectiv exploatarea pepinierelor pomicole,eu vanzand pomi toamna 1-4 saptamani,(copacii se scot la inceputul lui noiembrie)si vine iarna,iar primavara se mai vand iar 1 luna.,deci ocazional,fiind produse agricole autohtone,fac exceptie de la folosirea casei de marcat?Sunt impozitat la norma de venit.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:03, 26 Februarie 2011
art. 2 din OUG nr. 28/1999
Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
a) comerţul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de către producătorii agricoli individuali deţinători de autorizaţie în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate

se pare ca activitatea dvs. este exceptata de la utilizarea casei de marcat
Nu sunteti obligat sa folositi casa de marcat conform OUG 28/1999 republicata. Activitatea pe care o desfasurati este exonerata de la aceasta obligatie conform art.2.- "comertul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de catre producatorii agricoli individuali detinatori de autorizatie in piete, targuri, oboare sau in alte locuri publice autorizate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare legume-fructe la poarta fermei DorinaCet DorinaCet Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneţi dacă, în afară de certificat de producător, mai am nevoie şi de alte acte pentru a putea comercializa ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat antonia matros antonia matros Buna.Am un PFA cu distribuitoare de cafea si bauturi calde. Am nevoie de casa de marcat pentru aceasta activitate? (vezi toată discuția)
Casa de marcat eco21 eco21 o intreprindere individuala care are ca obiect de activitate - cultivarea legumelor- si este la norma de venit, se incadreaza la exceptiile privind utilizarea ... (vezi toată discuția)