avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Taxa pentru difuzarea muzicii ambientale
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Taxa pentru difuzarea muzicii ambientale

Bună ziua. Avem un hotel de trei stele și plătim pentru difuzare muzica ambientala la Credidam, Ucmr-Adă. UPFR, la TVR și acum a venit UPFAR-ARGOA. Ne puteți lamuri la care suntem obligați sa plătim?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 18:34, 10 Octombrie 2019
CREDIDAM reprezinta artistii interpreti si executanti
UPFR reprezinta producatorii (casele de discuri)
UCMR-ADA reprezinta autorii (compozitorii, editorii, aranjorii, etc.)
La UPFAR-ARGOA platiti pentru audiovizual (televizoare).

Legea, la fel ca peste tot in lume, a fost creata pentru ca cei care au creat, interpretat si produs muzica sa poata sa si castige de pe urma muncii lor. Astfel, sumele pe care d-voastra le achitati catre aceste organisme de gestiune colectiva, conform legii, trebuie sa mearga catre compozitorii, artistii si producatorii a caror muzica s-a difuzat in locatia d-voastra.
Din pacate, doar UCMR-ADA achita aceste remuneratii titularilor de drepturi a caror muzica s-a folosit, UPFR si CREDIDAM nu fac asta ci impart banii care ii incaseaza de la utilizatori dupa un algoritm propriu, numai catre cei in drept nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)