avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale

In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de opere muzicale si din domeniul audovizualului. Pentru ca mi se pare ca platim aceeasi taxa de mai multe ori (la mai multe organisme) as vrea sa va cer parea despre urmatoarele: UNMR-ADA, UPFR, CREDIDAM, UPFAR-ARGOA.

Catre cine este obligatoriu sa platim taxe pentru licente? Mai sunt si altele?

Va multumesc foarte mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:11, 9 Noiembrie 2011
chiar nimeni nu poate sa-mi raspunda?
ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor) este autoritatea unica de reglementare, evidenţa prin registre naţionale, supraveghere, autorizare, arbitraj si constatare tehnico-stiintifica in domeniul protectiei drepturilor de autor si al celor conexe in Romania.
ORDA a desemnat organismul de gestiune colectiva, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR -ADA), din Bucuresti, drept colector al remuneratiilor reprezentand drepturile patrimoniale de autor de opere muzicale pentru comunicarea publica a operelor muzicale in scop ambiental stabilite prin Hotararea arbitrala din data de 30 septembrie 2011.
In ceea ce priveste cuantumul taxelor datorate, va trebui sa luati legatura cu reprezentantii ORDA:
[ link extern ]
L.C.
multumesc pentru raspuns dar totusi de ce atatea alte organisme care ne cer taxe pentru licente si chiar de ameninta in caz de neplata cu dosar penal
Exista atatea taxe pentru cate drepturi sunt:
- drepturile artistilor interpreti (CREDIDAM)
- drepturile compozitorilor, drepturile patrimoniale de autor de opere muzicale pentru comunicarea publica a operelor muzicale in scop ambiental (UCMR ADA)
- drepturile producatorilor de opere audiovizuale - comunicare publică (ambiental şi lucrativ), radiodifuzarea prin intermediul organismelor de televiziune, retransmitere prin cablu, copie privată din domeniul audiovizual - (UPFAR-ARGOA).
Poate exista posibilitatea comasarii taxelor pe care le aveti de platit insa numai reprezentantii O.R.D.A., ca organism de gestiune colectiva, va poate lamuri in acest sens.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)
Colectare taxe muzica avisdevara avisdevara cate organisme sunt abilitate sa colecteze taxe privind difuzarea muzicii in restaurante si care sunt acestea? (vezi toată discuția)