avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sanse am ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sanse am ?

In urma cu 2 ani am cumparat un apartament cu clauza de intretinere. Anul acesta din cauza unor neintelegeri am ajuns sa desfacem acest contract cu mare tam-tam in instanta .In acesti doi ani eu am intretinut aceasta doamna din toate punctele de vedere ,ca urmare a acestui proces s-a revenit la forma initiala .INTREBAREA mea e cum pot si daca pot sa imi recuperez banii pe care i-am dat acestei doamne? Precizez ca imobilul era achitat astfel o suma de bani in fata notarului si restul sub forma de intretinere lunara
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:45, 6 Noiembrie 2009
In practica a fost stabilit faptl ca in cazul acestor contracte ,nu se va restitui prestia intretineriim intrucat , fiind vorba despre un contract aleatoriu, nu se restituie aceste prestatii, mai ales cã dacã s-ar permite restituirea presatiilor, beneficiarii întretinerii s-ar vedea puşi în situaţia de a nu putea cere rezoluţiunea contractului atunci cand situatia creata o cere , pentru ca nu şi-ar putea permite sa restituie sumele cheltuite cu întreţinerea lor.
dar banii pe care i-a luat efectiv in mana in fata notarului?
Efectele rezolutiunii contractului, in principal, sunt:

-creditorul redobandeste dreptul de proprietate asupra bunului transmis, in schimbul intretinerii

-valoarea intretinerii prestate de debitor nu se restituie acestuia de catre creditor

-creditorul este obligt sa restituie debitorului tot ceea ce a pltit cu titlu de impozite si prime de asigurare pentru bunul respectiv

Banii pe care i-a primit in fata notarului trebuie sa vi se restituie.
nici o seansa.anularea contractulu s-a facut pentru ca nu ati onorat clauzele.
Aveti dreptul la banii dati la notar si la taxe si impozite, ( cel mult) Angajati-va un avocat.

Alte discuții în legătură

Caut urgent o lamurire anamaria.minea anamaria.minea :(...nu pot sa inteleg de ce in cazul contracului de intretinere si al celui de renta viagera se mentioneaza despre rezolutiune.... de ce nu e vorba de ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare cu clauze de uzufruct si intretinere ... Anca46 Anca46 contractului de vanzare cumparare cu clauze de uzufruct si intretinere poate fi atacat de catre sora mea? Suntem 2 frati iar mama se afla in intretinerea mea ... (vezi toată discuția)