avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumpărat o casa de la un dezvoltator care nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumpărat o casa de la un dezvoltator care nu respectă garanția lucrărilor. Mă sfătuiți ce pot face?

Bună ziua
Am cumpărat o casa de la un dezvoltator. In contract scrie "pământ arabil când am vrut și eu sa îmi plantez câteva roșii, stupoare,la jumătate de lopata este plin de gresie, cuie, polistiren, fier, bucăți de caramida etc ramase din urma construcției. Este normal??I Am adus la cunoștință dezvoltatorului dar mi a zis ca sunt absurda.
In casa avem garanție 2 ani,nu se poate discuta cu el,întoarce spatele.:( Parchetul scârție f tare,nu este pus drept. O bucata de gresie din fata uși sa crăpat deoarece este gol pe dedesubt. Și multe altele.
Ma.puteti sfătui ce pot face?? Domnul este un fost director și ni se zice ca are multe pile și ca mă voi lupta cu morile de vant.Nu vreau sa cred ca trăim intr'o jungla. Multumesc anticipat ptr răspuns.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Manuela Rășină, administrator
adica el v-a vandut o casa descrisa in acte drept teren arabil? aveti CF?
Nu...casa este casa și lângă este terenul,așa zis arabil Scuzați eroarea.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Liliana V., utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Liliana V".

1. Speta/situatia dumneavoastra nu este singulara. Pana in prezent am intalnit peste 100 de cazuri similare.

2. Ce scrie in contractul de vanzare/cumpare: cati m.p. casa, cati m.p. teren ???

3. Incercati, daca este posibil, sa comunicati toate datele esentiale din contractul de v/c.
Punctual.
Datele comunicate pana in prezent sunt total insuficiente.

In functie de raspuns, discutia poate continua.
Solutii ar exista.

Succes.

Sunt tare curios sa aflu ce relevanta are suprafata casei sau a terenului cand omul a cumparat o casa unde s-au efectuat lucrari de proasta calitate iar terenul arabil este "escavabil'".
Poate ere relevanta dar sunt ff. curios.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine sa il notificati in scris si ptr problemele din casa si ptr gunoiul din curte. Daca nu intelege sa remedieze, il puteti obliga doar in urma unui proces, caz in care plateste si cheltuielile de judecata.

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse teren Vlad Vlad Vlad Vlad Buna ziua, am o intrebare Daca vand un teren intravilan , construibil, unde am si scos un certificat de urbanism unde scrie clar ca se poate face o casa pe ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii daca am cumparat un apartament intr-un bloc nou? gabinho20 gabinho20 Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un bloc nou care initial era ok, iar acum dupa 3 ani a inceput sa intre apa cand ploua in subsolul blocului si nu pe ... (vezi toată discuția)