avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare fosa septica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare fosa septica

Conform art. 34 din Ordinul 536/1997 distanta minima pentru construirea unei fose septice este de 10 m fata de cea mai apropiata cladire. Ce se intampla in situatia in care proprietatea nu contine un astfel de spatiu? Mai precis traiesc intr-un sat unde curtile sunt foarte inguste si nu exista sistem de canalizare, dar exista alimentare generala cu apa de la comun. Practic nimeni nu ar putea indeplini normativul.
A doua intrebare: Trebuie de la primarie autorizatie pentru constructia unei fose septice? Casa este construita de 30 de ani si vreau sa ma civilizez si eu.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Iulian Georgescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:44, 12 August 2018
Intrebati vecinii cum au procedat si eventual la primarie dacă este nevoie
Ordinul 536/1997 este abrogat.
Multumesc pentru raspunsuri. Aveti dreptate a fost inlocuit cu ordinul 119/2014 unde la art. 34 se precizeaza acelasi lucru 10m de orice locuinta. Nici daca lipesc fosa de casa mea in linie dreapta nu sunt 10 metri pana la casa vecinului. Nu vreau sa ma trezesc peste 2-3-5 ani ca ma da in judecata pe motiv ca fosa mea se afla in apropierea locuintei lui (in Romania este posibil orice). Vrem sa scapam de toaletele din fundul curtii dar normativele nu tin cont de situatii reale. O sugestie sa pot sta linistit?
Pentru fosa septica aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata.
In baza proiectului trebuie sa solicitati si sa obtineti autorizatie de la primarie si posibil sa nu o obtineti in conditiile pe care le mentionati.
Pentru autorizatie de la primarie aveti nevoie de acceptul vecinilor.
Toti locatarii din zona puteti face o sesizare comuna la primarie prin care sa solicitati o solutie pentru intreaga zona (canalizare cu dirijare spre o fosa/ fose comuna(e) pentru toate casele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție fosă vecin pe hat la 5 metri de fața casei mele și aproximativ 8 metri de fântână das_daniela das_daniela Bună seara, Casa mea este orientată cu fața spre răsărit la aproximativ 8 metri de hotar, hotar pe care este construit un gard, gard ce este al ... (vezi toată discuția)
Apa potabila cu miros fecaloid mika-le mika-le Buna ziua. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost construita acum ... (vezi toată discuția)