avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante foarte mari la intretinere - va rog un sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante foarte mari la intretinere - va rog un sfat

imi cer scuze ca sunt noua pe site si scriu din Australia.
sora mea a stat in casa mea din 2012.
a plecat de o luna din casa si am aflat ca am sume fantatstice neplatite la intretinere. Deh, am avut incredere in sora mea!!!
am decis sa vand casa vecinei si draguta de ea s-a oferit sa platesca datoriile si deducem din pretul casei.
nu am crezut cand am vazut intretinere neplatita din octombrie 2015 pana azi. total datorie 4473,56 lei
penalizari procentuale total de 4144.31 lei.
deci platesc datoriile duble. ??????
avand in vedere ca vecina a platit deja totul ca sa ne miscam cu vanzarea, clar nu am snanse de reduceri de la asociatie, dar, vi se pare normal cat trebuie sa platesc penalizari va rog?
nu ma pricep dar se para ca platesc dublu???

multumesc anticipat pentru ajutor.
Gabriela
Inainte de a-i da acceptul vecinei dragute sa achite datoriile in numele dvs trebuia sa solicitati asociatiei de proprietari o situatie justificativa a datoriilor si penalitatilor.

Articolul 10- Legea 230/2007 privind asociatiile de proprietari

Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

ART. 25-HG1588/2007
(1) (...) Asociatia de proprietari poate calcula si percepe penalizari de întârziere
pentru suma neachitata, în conditiile stabilite si aprobate de comitetul executiv al asociatiei
de proprietari, în limitele stabilite de art. 49 alin. (1) din Legea nr. 230/2007. Suma
acestora nu poate depasi suma cotei restante la care s-a aplicat.


Vecina draguta este administrator, presedinte, membru in comitetul executiv al asociatiei de proprietari?
I-ati dat un accept scris pentru plata datoriilor si penalitatilor fara sa va prezinte o situatie clara a datoriilor eliberata de asociatie?
La 4473 intretinere ,da,puteti avea penalizari de 4144.
Este temeinic si legal ca asociatia de proprietari sa aplice penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit
Este de mirare la debit din 2015 cum asociatia de proprietari nu a demarat procedura de recuperare debit in instanta sa instituie privilegiul imobiliar situatie in care nu puteati instraina apartamentul
deci nu i - am dat nimic vecinei. nU am o problema sa platesc penalizarile daca sunt corecte dar mie mi se par mult prea mari .
vecina nu are nici un accept in scris pentru asa ceva
pacat ca nu am aflat mai devreme, dar asta e.... platesc pe nas

Alte discuții în legătură

Penalități asociație de proprietari silviu_n silviu_n Într-un raport de expertiză contabilă judiciară pentru stabilirea sumelor datorate de un proprietar restanțier, expertul plafonează penalitățile ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)
Este legal să se perceapă penalități la un debit stabilit prin hotărâre judecătorească? robert477 robert477 Buna ziua! In baza unei hotarari judecatoresti pentru neplata intretinerii si a penalitatilor, am fost executat silit. In baza unui acord cu Asociatia de ... (vezi toată discuția)