avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta presedintiala in proces de divort cu minorii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta presedintiala in proces de divort cu minorii

Daca dupa 2 luni reclamanta (care a deschis proces de divort cu minori ) a facut si proces ordonanta presedintiala (datorita faptului ca minorul este la parat ) care este solutia de principiu ca paratul sa pastreze pe toata perioada judecarii procesului minorul? Poate nu am fost destul de clara in formularea intrebarii: cum se reactioneaza la un astfel de proces (ordonanta presedintiala ) ca reclamanta sa nu obtina sentinta pentru domiciliul minorului la ea? Va multumesc.
Ordonata presedintiala vizează aparenta de drept, astfel că ea va avea o autoritate de lucru judecat provizorie fata de o altă ordonanță dar nu si fata de fond. Reclamată vrea pe calea ordonanței sa obtina custodia minorilor pentru ca e o procedura rapida fata de cea comun care durează. Apararile pot fi aceleași ca din dreptul comun, faceti o întâmpinare temeinică pentru respingerea ordonanței.
Deci o intampinare foarte intemeiata poate opri o hotarare in favoarea reclamantei de a avea domiciliul temporar al minorului la ea. Am inteles corect ? Va multumesc.
Da, formulați întâmpinare, eventual angajați-vă avocat pt a vă augmenta șansele.
Prin ordonanța președințială se dispun măsuri vremelnice ce produc efecte până se dispune o soluție pe fondul cauzei.
Bineinteles ca prin avocat se face intampinarea .Intrebarile mele sunt pentru a ma informa eu, de posibilitatea de a nu schimba nimic (respectiv domiciliul minorului la parat). Deci argumentarea temeinica si intemeiata poate respinge aceasta hotarare temporara pana la finalizarea fondului. As mai avea o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda : dupa experienta dvs. cat dureaza un proces ordonanta presedintiala , poate cate etape are. Va multumesc.
Da, formulați redute solide și există șanse mari să se respingă (statistic, majoritatea se resping).
În general, n-ar trebui să depășească două termene (cam o lună ar trebui să dureze în medie, dar depinde de împrejurări concrete)

Alte discuții în legătură

Cine poate face cerere de ordonanta presedintiala? deos deos sunt in proces de custodie cu concubina. avem o minora de 4 ani. fiindca nu ne mai intelegem, ne-am despartit. concubina a deschis proces de custodie si vrea ... (vezi toată discuția)
Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Sedinta ordonanta președințială - prezenta reclamant Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Imi poate spune cineva cum se desfasoara o sedinta pentru o ordonanta presidintiala? Sunt reclamant si am primit citatie cu numarul salii dar nu inteleg ce se ... (vezi toată discuția)