avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum putem anula „fizic” în Instanțe cele 11 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum putem anula „fizic” în Instanțe cele 11 hotărâri ale Adunării Generale, dacă le-am anulat deja definitiv, prin semnăturile a 4 judecătoare ?

Cum procedăm dacă noi am câștigat un proces în care 4 judecătoare din două Instanțe au semnat sentința definitivă de Nulitate Absolută a hotărârilor Adunării Generale de acum câțiva ani, să anulăm „fizic” cele 11 hotărâri luate acolo, mai ales contractele ilegale ale șefilor Asociației, implicit și contractul avocatului și a altor angajați ?
De fapt, Instanțele au anulat definitiv și retroactiv procesul verbal al Adunării Generale de acum câțiva ani, act juridic care nu mai poate avea niciun efect juridic și astfel devin nule de fapt și de drept cele 11 hotărâri luate în acea ședință de așa-zisă Adunare Generală (ilegal convocată, conform H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5).
Ba mai mult, devin nule și actele subsecvente (ulterioare) semnate de șefii Asociației, inclusiv contractele de Mandat sau de Muncă, poate și contractele cu terții, deoarece au fost întocmite pe baza unui act juridic anulat de două Instanțe.
Se consideră că acel proces verbal n-a existat și nici nu poate avea efecte juridice, mai ales știind că în acele hotărâri se regăseau următoarele:
- re-alegerea conducerii (contractele șefilor sunt nule de fapt și de drept)
- re-înnoirea contractului de Asistență Juridică a avocatului A.P.71, plătit de noi toți fără sens (și acest contract este nul de fapt și de drept și acel avocat a apărat ilegal Asociația respectivă în procese, cel puțin în 2015-2017)
- impunerea sumelor de bani pentru fondurile Asociației (de reparații, de penalizări, de rulment, de salarii, de chirii, etc.) - logic, și acestea vor trebui anulate (stornate), deoarece hotărârile au fost anulate retroactiv de către două Instanțe.
- schimbarea Statutului și a adresei sediului Asociației noastre - și acestea devin nule, de fapt și de drept, noul Statut fiind și ilegal, dar n-a fost nici acum înregistrat la judecătorie, șefii Asociației noastre încălcând grav și Legea 230/2007, art. 8 !
- alte cheltuieli cu benzina, etc. - și acestea ar trebui stornate, dacă hotărârile A.G. au fost anulate de Instanțe !

Știind că în maxim 3 ani putem cere Executarea Silită, avem șanse să se anuleze „fizic” cele 11 hotărâri ale unor Adunări Generale anuale ilegal convocate, așa cum au decis două Instanțe, prin sentință definitivă de Nulitate Absolută a hotărârilor Adunării Generale ?
Vă rog să dezbatem speța asta strict pe baze legale, nu cu teorii, acuzații sau subiectivisme.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 10:52, 3 Martie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu privire la - Dezbaterea spetei strict pe baze legale, nu cu teorii..., eu cred ca, o astfel de dezbatere se poate realiza, cum s-ar spune - "cu documentele pe masa" .
Mi-e greu sa cred ca, s-ar putea dezbate ceva, cu privire la speta prezentata, in conditiile in care nu se pot lectura documentele cu privire la care Dumneavoastra faceti referire...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce sa executati silit.
Hotararile sunt nule si nu se pot lua in seama.

Daca se pune in executare hotararea adunarii generale care este nula este vorba de un abuz si de nelegalitate.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Nu aveți ce să executați silit.
Hotărârile sunt nule și nu se pot lua în seamă.
Dacă se pune în executare hotărârea Adunării Generale care este nulă este vorba de un abuz și de nelegalitate.

Eu spun aceste lucruri pe care le-ați scris ieri, de când am dat în judecată Asociația de Proprietari, pe 05.10.2015, știind că articolul 14, alineatul 5 din H.G. nr. 1588/2007 este extrem de explicit pentru orice șef de Asociație care nu convoacă legal TOȚI MEMBRII PROPRIETARI AI ASOCIAȚIEI: * Citez din H.G. nr. 1588/2007, art.14, alin.5: „La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate (...). Dovezi ale convocării și reconvocării le constituie afișul de la Avizier și Tabelul Nominal Convocator cu semnături. (idem, art. 24, alin. 3 din Legea nr. 230/2007)” - [ link extern ]
Problema e că așa-zișii șefi ai Asociației noastre refuză să aplice retroactiv sentința de Nulitate Absolută a hotărârilor Adunării Generale Reconvocate din 2015.
Este obligatoriu să se aplice principiul „Restitutio in Integrum”, pentru a se anula tot ce s-a hotărât în acea ilegală Adunare Generală, declarată nulă absolut de 4 judecătoare și care în drept se consideră că n-ar fi avut loc niciodată, dacă a fost anulată definitiv.
În cazul ăsta, nu se ajunge tot la Executare Silită pentru a se aplica sentința definitivă semnată de 4 judecătoare din două Instanțe (una fiind președinta Tribunalului) ?
Din această cauză întreb, că nu știu cum putem pune în aplicare sentința, dacă au refuzat șefii Asociației s-o facă pe cale amiabilă.
Am maxim 3 ani să pun în executare sentința definitivă dată pe 14.02.2017, dar nu știu cu ce acțiune să merg în Justiție, să se aplice strict ce scrie în motivarea sentinței !

☛ Citez din motivarea sentinței semnate chiar de către P.B., președinta Tribunalului:
Din coroborarea dispozițiilor legale Instanța constată că la orice Adunare Generală Reconvocată se pot adopta hotărâri numai DACĂ TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAȚI, fapt nedovedit de conducerea Asociației de Proprietari nr. ...
Întrucât art. 14, alin. 5 din H.G. nr. 1588/2007 prevede expres că reconvocarea este dovedită mai ales prin Tabelul Nominal Convocator cu semnături, INSTANȚA CONSTATĂ CĂ NU ESTE SUFICIENT CA RECONVOCAREA SĂ SE REALIZEZE DOAR PRIN AFIŞARE LA AVIZIER ORI DOAR PRIN SEMNAREA TABELULUI NOMINAL CONVOCATOR, CI PRIN AMBELE MODALITĂȚI, CUMULATIV.
În prezenta cauză, TABELELE NOMINALE DIN CONVOCATORUL ÎNTOCMIT DE COMITETUL EXECUTIV AL ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI NR. ... (filele 68-95 vol. 1, existente în dosarul Fondului) NU AU FOST SEMNATE DE CĂTRE TOŢI PROPRIETARII, CEEA CE CONDUCE LA CONCLUZIA CĂ NU EXISTĂ DOVADA CONVOCĂRII LEGALE A TUTUROR MEMBRILOR ASOCIAŢIEI ŞI, PRIN URMARE, NU ERAU ÎNDEPLINITE CONDIŢIILE PENTRU CA ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI NR. ... SĂ ADOPTE HOTĂRÂRI.
În raport cu această situație de fapt, INSTANȚA A REȚINUT CĂ NU AU FOST RESPECTATE EXIGENȚELE LEGALE LA ADOPTAREA HOTĂRÂRII ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI NR. ... DIN DATA DE 30.05.2015 ȘI A REȚINUT DREPT CAUZĂ DE NULITATE ABSOLUTĂ LIPSA CONSIMȚĂMÂNTULUI MEMBRILOR A.P. ..., DISPUNÂND ANULAREA ACESTEIA.
Nulitatea se îndreaptă împotriva efectelor actului juridic, nu a actului ca atare, pentru că nu actul în sine, ci efectele lui contravin legii. Aprecierea efectelor trebuie făcută în raport cu momentul încheierii actului, de unde concluzia că nulitatea este determinată de cauze existente în momentul încheierii actului juridic. ☛ NOTĂ: Această precizare făcută de cele două Instanțe este vitală pentru punerea urgentă în executare a sentinței, deoarece șefii A.P. ... au încercat să-i înșele pe proprietarii Asociației noastre, luând hotărâri fără a avea consimțământul acestora, deoarece nu i-au convocat (înștiințat) pe toți cei 458 membri, cărora li s-a interzis astfel dreptul constituțional de a vota și de a putea lua decizii în cunoștință de cauză în cadrul Adunărilor Generale anuale. Pot spune, fără să greșesc, că prin această sentință definitivă dată de două Instanțe (mai sunt zeci de spețe cu aceeași decizie finală), toate Adunările Generale anuale ale A.P. ... au fost ilegal convocate și implicit hotărârile luate anual în cadrul acestora, devin nule sau anulabile de fapt și de drept ! ☚
Faţă de cele reținute, nu mai prezintă relevanță modul în care au fost reprezentați unii membrii ai A.P. ... la momentul votării hotărârilor (prin Împuterniciri de vot), deoarece s-a decis de către prima Instanţă Nulitatea Absolută a Adunării Generale Reconvocate din 30.05.2015.
În ceea ce priveşte Lipsa Calităţii Procesuale Pasive, invocată de apelantele H.L., Ş.M. şi V.E., Tribunalul constată că această Excepție este nefondată, având în vedere conţinutul cererii de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată la termenul din 17.03.2016.
În acest sens, se observă că prin acţiunea lor, reclamanții au invocat neregularități ale convocării Adunării Generale din 30.05.2015 şi ale procesului de votare, precum şi ale măsurilor adoptate prin hotărârea de la acea dată, susținând că PÂRÂTELE PERSOANE FIZICE H.L., Ş.M. ȘI V.E. SUNT RESPONSABILE DE ACESTE NEREGULARITĂȚI ÎN CALITATE DE PREȘEDINTE, CASIER ŞI RESPECTIV CENZOR AL ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI NR. .... ☛ NOTĂ: La acea şedinţă ilegal reconvocată pe 30.05.2015, şefii A.P. ... au adus 86 de Împuterniciri de vot, 14 pe numele lui H.L. (falsa președintă care nu era proprietară în A.P. ... și care astfel nu avea dreptul să candideze pentru acea funcție, conform Legii 230/2007, art. 7 și 9, plus art. 5, 6 și 8) și alte ... 72 de Împuterniciri semnate pe numele casierei Ș.M. (!?), fiind astfel un Conflict de Interese evident în cazul votării hotărârilor luate acolo, voturi care au fost compromise din start, deoarece la acea Adunare ilegală au fost prezenți doar ... 48 de membri proprietari ai A.P. ... din totalul de 458, ȘEFII AVÂND DEJA ACONTATE 86 DE VOTURI, APROAPE DUBLU CA NUMĂR, COMPROMIȚÂND ACELE ALEGERI.

Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
flory_mr, utilizator
Ce executa in baza hotararii nule?

Sa nu fie vorba de fapte care au avut deja loc si nu de ipoteza in care mai executa hotararea nula.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pentru a fi mai explicit, vă arăt cele 11 hotărâri luate în Adunarea Generală Reconvocată din 30.05.2015 anulată prin semnarea sentinței Nulitate Absolută de către 4 judecătoare din 2 Instanțe.
Noi vrem să anulăm „fizic” toate aceste hotărâri nule, mai ales prima, privind re-alegerea conducerii, să le anulăm Contractele de Mandat nule de drept !
HOTĂRÂRILE ADOPTATE ÎN ADUNAREA GENERALĂ A A.P. ... DIN 30.05.2015, ANULATĂ PRIN SENTINȚA DEFINITIVĂ NR. ... DIN 14.02.2017 ... ➬ Nulitate Absolută.
► NOTĂ: Adunarea Generală Reconvocată din 30.05.2015 a încălcat H.G. nr. 1588/2007, art.14, alin.5: „La Adunarea Generală Reconvocată, DACĂ EXISTĂ DOVADA CĂ TOŢI MEMBRII ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAŢI, HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE.”. Acelaşi articol de lege clarifică procedura de convocare a oricărei Adunări Generale, prin care să nu se încalce dreptul oricărui proprietar de a fi informat şi de a participa la discuţiile şi la votul din orice Adunare Generală, care e baza activităţii unei Asociaţii de Proprietari: „Dovezi ale convocării și reconvocării constituie afişul de la Avizier și Tabelul Nominal Convocator cu semnături.” Şefii Asociației noastre au încălcat toate aceste obligaţii !
✪ Un fapt grav era prezenţa a aproximativ 86 de Împuterniciri de vot, toate pe numele Casierei şi ale preşedintei H.L., ambele fiind astfel în Conflict de Interese. Ştiind că la Reconvocată au fost prezenţi 48 de proprietari, cele 86 de voturi ale şefilor au făcut nulă din start acea Adunare ilegală ! Mai grav, am găsit Împuterniciri fără semnături, nedatate (adică, false) !
1. RECONFIRMAREA PREŞEDINTEI H.L. ŞI A COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAŢIEI .... ► NOTĂ: Dacă Instanţa a anulat definitiv această Adunare Generală, implicit s-a anulat si re-alegerea preşedintei şi a Comitetului Executiv din 2015, aceştia funcţionând ilegal până azi, ştiind că la Adunarea Generală din 2016 n-au fost noi alegeri ale conducerii !
2. MENŢINEREA COTELOR DE CONTRIBUŢIE ACTUALE PENTRU FONDUL DE REPARAŢII, PÂNĂ ÎN APRILIE 2016, INCLUSIV. ► NOTĂ: Trebuiesc stornate retroactiv sumele cerute pentru Fondul de Reparații.
3. SCHIMBAREA ADRESEI SEDIULUI A.P. ... ÎN STRADA PLEVNA NR.62, BL.D2, PARTER. ► NOTÃ: Adresa sediului Asociaţiei se schimbă odată cu Statutul ei. Decizia se ia doar în Adunarea Generală, cu votul a 2/3 din proprietari. În cazul nostru, Asociația are 458 proprietari, și astfel e nevoie să fie minim 306 semnături pentru a fi admisă de judecătorul delegat ! Asociația are 2 sedii declarate, ceea ce e ilegal !
4. ACHITAREA EXPERTIZEI JUDICIARE DISPUSĂ DE ORGANELE DE CONTROL PENAL, ÎN DOSARUL INTENTAT FOSTEI CONDUCERI A A.P. ..., ÎN VEDEREA SOLUŢIONĂRII ACESTUIA. ► NOTĂ: CULMEA JUSTIŢIEI ... Actuala Preşedintă H.L. a făcut în 2014 o Plângere Penală foştilor şefi ai Asociației, dar ... a chemat pe doi dintre aceştia, ca martori, pentru a da declaraţii în favoarea ei (sub jurământ !) total mincinoase (se pot proba în multe moduri), în vederea clasării dosarului penal intentat împotriva acesteia. Cum poţi chema ca martori (mincinoşi, s-a dovedit) în favoarea ta două persoane cu care urmează să te judeci în Penal ?
5. REACTUALIZAREA FONDULUI DE RULMENT ASTFEL: PENTRU 1 CAMERĂ - 38 LEI; PENTRU 2 CAMERE - 76 LEI; PENTRU 3 CAMERE - 114 LEI. ► NOTĂ: Fondul de Rulment nu s-a mai cerut de vreo 30 de ani ! Șefii Asociației noastre nu mai ştiu cum şi de unde să ia bani, pentru că au ajuns la „fundul sacului” şi aveau şi restanţe imense la Furnizorii de Utilităţi, acumulate datorită indolenţei celor care conduc(eau) Asociaţia - datoriile erau în valoare de peste 1 miliard lei vechi, pe care le plătim noi toti ! Şi acest Fond se va anula, deoarece Instanța a anulat definitiv această Adunare Generală Reconvocată din 30.05.2015 !
6. ÎNCASAREA CU PRIORITATE A FONDULUI DE RULMENT ŞI REGLAREA ACESTUIA PENTRU FIECARE APARTAMENT.
7. MENŢINEREA SISTEMULUI PROPRIU DE PENALIZĂRI ÎN PROCENT DE 0.2% PENTRU FIECARE ZI DE ÎNTÂRZIERE LA PLATĂ, CONFORM LEGII 230/2007, ART. 49, ALIN.1. ► NOTĂ: Ştiind că două Instanţe au dat sentinţa definitivă de Nulitate Absolută a acestei Adunări Generale, implicit şi penalizările se vor anula, ca şi celelalte 10 hotărâri luate ilegal în acestă ședință nulă d.p.d.v. juridic !
8. REPARTIZAREA DIFERENŢELOR DE APĂ PE NUMĂR DE PERSOANE.
9. EFECTUAREA CHELTUIELILOR DE TRANSPORT PENTRU NEVOILE ASOCIAŢIEI, ÎN SUMĂ DE 100 LEI PE TRIMESTRU.
10. MENȚINEREA CONTRACTULUI DE CONSILIERE CU CABINETUL DE AVOCATURĂ. ► NOTĂ: Contractul avocatului Asociației (plătit lunar de proprietari cu 800 lei Net) fusese reziliat în urma Deciziei Comitetului Executiv nr. 28 din 25.07.2014, luată aproape în unanimitate, cu 5 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere ! Dar preşedinta H.L. n-a ţinut cont de această Decizie, care trebuia aplicată urgent ! Ce spune Legea 230/2007, art. 31: „(2) Președintele Asociației de Proprietari supraveghează și URMĂREȘTE APLICAREA HOTĂRÂRILOR ADUNĂRII GENERALE, RESPECTAREA PREVEDERILOR STATUTULUI ŞI ACORDULUI DE ASOCIERE, PRECUM ŞI APLICAREA DECIZIILOR COMITETULUI EXECUTIV. Acesta (...) propune Comitetului Executiv sau Adunării Generale, măsuri împotriva celor care nu respectă regulile, regulamentele, hotărârile şi deciziile Asociaţiei, conform prevederilor legale şi statutare." Dacă ar fi aplicat legea, H.L. ar fi trebuit să ia măsuri dure împotriva celor care au încălcat legile şi hotărârile luate în A.P. ..., adică ... SĂ SE PENALIZEZE SINGURĂ - de ce nu respectă legile, abuzând mereu de funcţie ?! Când şefii Asociației noastre încalcă aşa des legile, de ce nu-s amendaţi, pentru a nu mai recidiva în eludarea legilor, păgubindu-ne ?
11. ÎNTOCMIREA ACTELOR DE PROPRIETATE PENTRU PROPRIETARI ASUPRA SEDIULUI ASOCIAȚIEI. ► NOTĂ: Sediul Asociației este ilegal construit, deoarece n-a avut aprobarea proprietarilor, în urma niciunei Adunări Generale.

☛ NOTĂ: În solidar cu falsa președintă H.L. (care nu era proprietară în Asociație și nu avea voie să candideze. ➤ Legea 230/2007, art.9), membrii Comitetului Executiv vor răspunde pentru pierderea procesului, dar și pentru încălcarea legilor din domeniu !

Alte discuții în legătură

Un proces verbal (act juridic) al unei adunări generale a unei asociații de proprietari este asemănător contractelor de orice tip ? flory_mr flory_mr Aș vrea să știu dacă un proces verbal (act juridic) al unei Adunări Generale a unei Asociații de Proprietari este asemănător contractelor de orice ... (vezi toată discuția)
Noua lege nr. 196/2018 e mai durĂ cu Șefii Și cu administratorii asociaȚiei respective flory_mr flory_mr Conform drepturilor mele din această A.P.71 ilegală din toate punctele de vedere (ca și definiție clară a Condominiului de la art.2, litera h,, coroborat ... (vezi toată discuția)
Cum procedăm concret dacă instanțele au anulat retroactiv hotărârile adunărilor generale anuale din anii fiscali 2015-2018, ale asociației de proprietari ? flory_mr flory_mr [b]Legea nr. 196/2018 referitoare la Asociațiile de Proprietari din România arată explicit că „Organul Suprem” într-o Asociație este Adunarea ... (vezi toată discuția)