avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie handicap - Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie handicap - Pensie de urmas

Buna ziua,

Am un frate care are 22 de ani si e cu handicap gradul 1, grav, din nastere. Primeste Pensie de handicap, indemnizatie, si indemnizatie de insotitor. Deci 3 venituri cum ar veni. Tatal lui, adica tatal nostru, a decedat la 53 de ani. Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la cateva intrebari.

1. Are fratele meu dreptul la Pensie de urmas?
2. Poate primi fratele meu si cele 3 venituri (pensie de invaliditate, indemnizatie handicap, indemnizatie insotitor) + pensie de urmas? In total 4 venituri?

Am inteles ca pensia de varsta nu se poate cumula cu pensia de urmas. Dar este acest lucru valabil si pentru persoanele care beneficiaza de pensie de handicap si nu au varsta de pensionare?

Va multumesc. Si daca se poate sa imi spuneti si legea unde scrie.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Adi20000, utilizator

Alte discuții în legătură

Informatii pensie de urmas margareta52 margareta52 Buna seara, Am o nelamurire, mi-a decedat sotul anul acum 3 ani jumatate, el fiind pensionat, fost cadru in armata. Fiica. fiind la ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are o pers. incadrata in gradul 1 de invaliditate Pilu Pilu Buna seara, apelez la bunavointa dv. pt. a ma lamuri cu urmatoarea problema: Am o nepoata in varsta de 30 ani, incadrata in cu handicap accentuat si gradul 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil cu handicap dennys dennys Intrebare In cazul in care sotul este decedat ,iar sotia a beneficiat de pensia sotului de urmas, si aceasta a decedat in urma cu doi ani si a ramas un copil ... (vezi toată discuția)