avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Din care buget primesc banii asistentii personali?
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Din care buget primesc banii asistentii personali?

Din care buget primesc banii asistentii personali, din bugetul primariei sau a statului?
exista o lege care sa sustina raspunsul vostru?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Aiacoboaiei , utilizator 01:20, 23 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Art. 39. dinLegea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, actualizata 2018 prevede:

(1) Contractul individual de muncă al asistentului personal se încheie cu primăria localității de domiciliu sau reședință a persoanei cu handicap grav, după caz, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii.

Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Constantin Vera, Contabil
ok, multumesc insa din care buget/ de unde vine salariu asistentului personal? primaria il plateste sau directia de asistenta sociala?
Directia de asistenta sociala este in subordinea Consiliului local al Primariei, dar efectiv de documente si plati se ocupa Directia de asistenta sociala.
imi puteti da numarul si articolul din lege unde scrie acest lucru?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
* Pentru salarii asistent personal, Legea 448/2006 actualizata
ART. 40
(1) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să prevadă în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum şi celelalte drepturi cuvenite asistentului personal, potrivit legii. Sumele se asigură în proporţie de cel mult 90% de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, în baza numărului de beneficiari comunicat de unităţile administrativ-teritoriale.


* Pentru alocatie lunara de ingrijire OUG 69/17.07.2018 il gasiti aici

[ link extern ]

5. Articolul 46 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 46
Pentru fiecare adult cu handicap aflat în îngrijirea şi protecţia asistentului personal profesionist se acordă o alocaţie lunară de îngrijire reprezentând cheltuieli lunare de locuit, hrană şi echipament, astfel:
a) 1,2 din indicatorul social de referinţă, prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, pentru persoana adultă cu handicap accentuat;
b) 1,5 din indicatorul social de referinţă, prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, pentru persoana adultă cu handicap grav."

6. După articolul 47 se introduce un nou articol, articolul 47^1, cu următorul cuprins:
"ART. 47^1
(1) Finanţarea sumelor prevăzute la art. 46 şi 47 se asigură din bugetul propriu al judeţului, respectiv al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa asistentul personal profesionist.
(2) Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti pot contracta servicii sociale licenţiate de tip asistent personal profesionist cu furnizori privaţi de servicii sociale, acreditaţi, în condiţiile legii."



Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Constantin Vera, Contabil

Alte discuții în legătură

Drepturile persoane cu handicap gr 3 Mariana Laura Mariana Laura Buna ziua! va rog daca imi puteti spune ce drepturi au persoanele cu handicap gr 3. Multumesc. (vezi toată discuția)
Drepturi copil cu handicap mihai_enculescu mihai_enculescu Buna ziua Sunt tatal unei fetite in varsta de 8 luni care este incadrata cu handicap grav cu drept de insotitor. Sotia este in concediu maternal si nu doreste ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil 4luni cu handicap grav down down Buna ziua sunt mama a 6copii din care cel mic de 4 luni este diagnosticat cu sindrom down. Am certificatul de handicap.Am depus actele pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)