avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA GRESELI IN DECONT 300 TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

GRESELI IN DECONT 300 TVA

SAL.DACA MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA!
CAND AM FACUT DECONTUL PENTRU LUNA SEPTEMBRIE MI-AM DAT SEAMA K AM GRESIT DECONTURILE 300, PE LUNA AUGUST SI IULIE PENTRU K ATUNCI CAND TREBUIA SA MAI DAU UN ENTER DUPA TVA NU AM MAI DAT SI AUTOMAT MI-AM GRESIT DECLARATIILE PE LUNILE AFERENTE.
STIE CINEVA DAK MAI POT REMEDIA INTR-UN FEL SITUATIA ?
MS MULT:((
Cel mai recent răspuns: adivioletamia , utilizator 18:16, 8 Noiembrie 2009
Adunati rulajul la 4426 si 4427 pe lunile iulie si august din balante, comparati-le cu suma deconturilor pe cele doua luni, aferente achizitiilor si livrarilor si in decontul urmator le treceti la regularizari cu plus sau minus, in functie de rezultat.
Conform Ordinulul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1746/2008 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata" , publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 864 din 22.12.2008:
,,Randul 13 - se evidentiaza sumele rezultate din corectarea informatiilor de la rd. 6, 7, 8, 9 si 10 din deconturile anterioare, precum si orice alte sume rezultate din regularizarile prevazute de legislatia in vigoare datorate unor evenimente care determina modificarea datelor declarate initial, precum: acordarea de reduceri de pret, modificarea pretului de vanzare, nedeclararea din eroare a operatiunii in perioada in care intervine exigibilitatea etc."
,,Randul 25 - se evidentiaza sumele rezultate din corectarea informatiilor, precum si orice alte sume rezultate din regularizari prevazute de legislatia in vigoare datorate unor evenimente care determina modificarea datelor declarate initial, precum: reducerile de pret acordate de furnizori/prestatori, modificarea pretului, nedeclararea operatiunii in perioada in care intervine exigibilitatea, pentru informatiile de la rd. 17, 18, 19, 20 din deconturile anterioare de taxa depuse la organele fiscale."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva lilicu lilicu in decontul lunii aprilie 2013 am gresit decontul de tva . Nu am trecut sume nici la tva colectat si nici la tva deductibil. Am solicitat rambursare de tva si ... (vezi toată discuția)
Tva declarat eronat in declaratia 300 s-a trecut la tva deductibil o suma care nu trebuia ,in acea luna neavind dedusa nici o suma INTREBARE:cum repar acea greseala?Va multumesc! (vezi toată discuția)
D300-regularizare taxa dedusa max9 max9 Concret: la 31.12.2015 aveam in stoc marfa 2000 ron cu tva 24%,marfa pentru care s-a facut factura de retur cu 24% si apoi factura de intrare cu 20% in luna ... (vezi toată discuția)