avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonificații angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonificații angajare

Am terminat.liceul 2018,m-am înscris la șomaj,iar după o lună m-am angajat.De la șomaj mi-au spus că nu beneficiez de bonus de angajare pt.ca pe contract scris perioada det.In prop.de 90/100 firmele in Ro.angaj.prima data pe perioada determinata.iar după 3 luni pe nedeterminata.Cit e adevăr ?

Editat: sunteti pe un Forum unde se discuta probleme juridice fara implicatii politice.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 29 August 2018
1. Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

2. Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă.
(extrase din Legea 76/2002)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. legea 76 Johanna.72 Johanna.72 Doresc sa adresez doua intrebari vis-a-vis de art. 72, respectiv 73.2 din Legea Somajului ART. 72 ([i]1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! prima de la stat de 500 lei,pt șomerii care se angajeaza(in ... lianaema lianaema Buna ziua! Prima de la stat de 500 lei,pt șomerii care se angajeaza(in per de șomaj),se acorda 12 luni sau o singura data?Cat timp se acorda ?Dpdv al ... (vezi toată discuția)
OrdonanŢĂ de urgenŢĂ nr. 60 Johanna.72 Johanna.72 Avand in vedere ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 60 din 5 iulie 2018 privind LEGEA SOMAJULUI [i]ART. 73^2 (1) Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ... (vezi toată discuția)